Uspeh mladih kuršumlijskih košarkaša

  0

  Na međunarodnom Kampu KASTA na Rudniku kod Gornjeg Milanovca, mladi kuršumlijski košarkaši iz KK Kuršumlija osvojili su pet zlatnih i sedam  sebrnih odličja, a Veljko Nikolić je dodatno izabran kao najbolji polaznik kampa za godište 2003-2004.

  Desetorica košarkaša iz Kuršumlije učestvovalo je na ovom kampu koji je održan pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije i okupio je 180 učesnika.

  Ispred KK Kuršumlija na kampu su učestvovali: Nikola Dimitrijević, Ognjen Krušić, Veljko Nikolić, Milutin Matović, Bratislav Miletić, Petar Spasojević, Milan Nikolić, Konstantin Ilić, Luka Radosavljević i Đorđe Delibašić.

  Trener i kordinator mlađih selekcija KK Kuršumlija Siniša Vidosavljević izjavio je da je ovaj uspeh plod rada u kontinuitetu u sezoni 2016-2017 gde se sa mlađom selekcijama treniralo bez prekida iako su uslovi u zimskim mesecima bili jako loši  zbog izuzetno hladnih hala u kojima se treniralo.

  Takođe navodi da su veliki doprinos dali treneri Đorđe Vučić i Igor Matović koji su se ukjučili u rad mlađih selekcija gde su puno doprineli u omasovljavanju  i kvalitetu novih mladih igrača.

  Mladi kuršumlijski košarkaši nakon povratka sa odličjima u centru Kuršumlije

  Rad trenera i madih igraca KK Kuršumlija  je bio izuzetno zapažen od strane stručnih saradnika KSS. Oni su predložili četvorogodišnji plan rada sa talentovanim generacijama koje ce mo voditi pod stručnim nadzorom kompententnih trenera ispred KSS.

  U planu je da se sve mlađe selekcije ukjuče u takmičenja KSS regiona 8 i da se uključe u sve akcije KSS za mlađe selekcije.

  Plan je da se sa priprema za mlađe selekcije krene u periodu od 15-20 avgusta.

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime