Usvojen budžet Kuršumlije od 793 miliona dinara

0

Na današnjoj sednici SO Kuršumlija usvojen je novi bužet za 2018. godinu koji iznosi 793 miliona dinara.

I na ovoj kao i na prethodnim sednicama nisu izostale polemike između opozicionih odbornika i predstavnika vlasti, pa je tako već na početku sednice odbačeno dvadesetak predloga opozicionih odbornika da se uvrste u dnevni red.

Nakon toga usvojen je izveštaj o trošenju budžeta za 2017. godinu uz mnogobrojne primedbe opozicionih odbornika na način kako su trošena sredstva.

Zamenik predsedniika Opštine Kuršumlija, Nebojša Jović je nakon toga odbacio sve primedbe opozicionih odbornika o trošenju budžetskih sredstava i predstavio budžet za 2018. godinu.

– Bužet za narednu godinu je dobro projektovan i u u njemu je najznačajnija stavka vezana za investicije izdvajanjem oko 80 miliona dinara za asfaltiranje ulica. I ove godine smo predvideli 27 miliona dinara za novorođenu decu, 24 miliona dinara za studentske i učeničke stipendije, dok je za poljoprivredu izdvojeno 20 miliona dinara. Predvideli smo i radove na rekonstrukciji vrtića i kuršumlijskih škola, izdvojio je Jović najvažnije stavke  iz budžeta za narednu godinu.

Odbornici opozicije, Zvezdan Ristić, Slavko Ilić i Oliver Milisavljević nisu bili zadovoljni mnogim stavkama predviženih budžetom i instistirali da se pre svega više sredstava izdvoji za lokalni ekonomski razvoj.

Skupštinska većina usvojila je nakon duže rasprave pored budžeta i još 34 tačke dnevnog reda.

Noć veštica, kriminal, streljanje…

Na današnjoj sednici na momente se vodila oštra rasprava, pa su padale i teške reči: “kriminal”, “lopovluk”, “udružena kriminalna grupa”, pa do navoda da bi za navodne lopovluke trebalo sadašnje funkcionere ne uhapsiti, već i streljati!

Bilo je i smehotresnih predloga kao što je da se “ispita da li je u vrtiću organizovana noć veštica iako smo mi pravoslavan narod”, pa sve do povika” šta se dereš budalo jedna”!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime