Uz „Galiju“ i vatromet Prokupčani dočekali Srpsku Novu godinu

0

Oko 10 000 Prokupčana, uglavnom mladih, sinoć je na Trgu Topličkih junaka uz hitove poznate srpske i jugoslovenske pop-grupe „Galija“, vatromet i bogato posluženje dočekalo je Pravoslavnu 2018. godinu po julijanskom kalendaru.

Vrsni muzičari legendarnog benda sa karijerom od 41 godinu, svirali su bez prekida puna dva sata pa se u centru Prokuplja na koncertu okupio do sad neviđeni broj posetilaca, pre svega mladih ljudi .

– Ovaj koncert je i za nas na neki način bio poseban jer smo se trudili da napravimo jednu retrospektivu svega onoga što se dešavalo u poslednjih 41 godinu našeg postojanja, rekao je sa nostalgijom, frontmen „Galije“ Nenad – Neša Milosavljević

On je izrazio zadovoljstvo prijemom kod prokupačke publike i rekao da je ovo bio jedan od boljih i toplijih koncerata u njihovoj bogatoj i dugoj karijeri koji su održali po ovako hladnom vremenu. Takođe se setio i njihovih početaka kada su kao još ne afirmisana grupa svirali u tadašnjem Domu vojske u Prokuplju.

Prokupčani vole našu muziku jer u njoj ima nečeg južnjački dobrog, topline i strasti koje drugi nemaju, rekao je kroz osmeh koji se kao ni njegov nepresušni talenat sve ovo vreme nije promenio.

– Živim sa velikim optimizmom i uvek imam planove, želim još i nikad ne mislim da sam sve dao i da više nemam šta da kažem, naglasio je Neša i najavio novi album „Galije„ koji će na radost njihovih fanova pojaviti već ovog proleća.

Na sceni u Prokuplju pored braće Nenada i Predraga Milosavljevića, koautora, tekstopisca i pevača mnogih pesama, nastupio je i bubnjar Boban Petrović, jedini iz prvog sastava benda.

Poznato je da je plejada najpoznatijih solo i bas gitarista i klavijaturista iz svih bendova širom nekadašnje „Juge“ prošla kroz “Galiju“ za ovih četrdesetak godina.

Zabava na otvorenom uoči Pravoslavne Nove trajala je četira sati a pre „Galije“ okupljene su zabavljale likalne muzičke grupe „Melisa“ i „Bez Lane“ koje su svojim dosadašnjim zapaženim nastupima stekle primat na prokupačkoj muzičkoj sceni .

Bogato posluženje, slano i slatko, čaj i grejana rakija učinele su da novogodišnja atmosfera na Trgu Topličkih junaka dobije pravu domaću atmosferu i jedna od najveselijih i najuspešnijih organizovanih novogodišnjih noći.

Svoj doprinos i pomoć u organizaciji dočeka Pravoslavne Nove dali su: mesare”Biftek”, “Dakom”, i “Sunđer Bob”, zatim Srednja poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja”, Dom učenika srednjih škola, Predškolska ustanova “Neven” i Dom za smeštaj i negu starih lica.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime