Veče poezije u Prolom Banji

0

Pesnikinja iz Kušumlije Vesna Paunović Đukić, u sklopu manifestacije Sretenjski dani, održaće književno veče u hotelu Radan u Prolom Banji, u utorak  15. februara sa početkom u 19 časova.

Gosti u ovoj banji imaće prilike da se upoznaju sa poezijom koja budi  i uspavljuje, kao pesnikinja svoju pisanu reč zna da predstavi.

-Moje knjige su gnezdo iskrenih emocija. Nije mi bila namera da stignem do srca čitalaca koristeći teme koje su uvek aktuelne i koje vređaju, podsećaju i bole. Naprotiv, moji stihovi su sami od sebe nadošli, umnožili se, kao planinski potoci o kojima često pišem. Pesme iz mojih zbirki skrivaju segmente naše prošlosti, sadašnjosti i ne baš svetle budućnosti, na žalost. Neko ko živi na ovom podnevlju i ne zabeleži stradanja naroda, svog naroda, on nije niti čovek, niti pisac. Samo se retki late pera pa pišu o stradanju svoga naroda.  Dok pojim dušu svoju dok pišemo i onih koji je imaju pa sve to čitaju i barem malo bude lakše i ako je teško, kaže pesnikinja Vesna Paunović Đukić.

Inače, Paunovićeva će knjizevno veče održati i 21.03. u biblioteci Milutin Bojić u Beogradu, na Svetski dan poezije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime