Veće uštede u budžetu

1

Na 31. Sednici SO Prokuplje odbornici su usvojili devetomesečni Izveštaj o budžetu, koji pokazuje izvršenje od 75%, dok se do kraja godine očekuje dinamičnije punjenje budžeta i rast ovog procenta.

– Ono što je bitno, do kraja novembra donose se odluke vezane za poreze za narednu godinu, tako da će današnja odluka građanima omogućiti olakšice, kao i niže cene za dobijanje građevinskih dozvola, istakao je predsednik SO Prokuplje Radoslav Mihajlović.

Jedna od najvažnijih tačaka sednice je Izveštaj Komisije za postupak neposredne pogodbe nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Prokuplje. Radi se parceli u naselju Garić, gde se nalazi fabrika „Toplica“, površine hektar i 56 ari, uključujući 3942 metara kvadratnih poslovnog prostora i 1349 kvadrata pomoćnih prostorija.

Prema proceni Poreske uprave, vrednost objekata, koji su u privatnom vlasništvu,iznosi oko 57 miliona dinara.

– Uspeli smo da umanjimo cenu i omogućimo da Opština postane vlasnik ovih objekata za 38 miliona dinara. To znači da ćemo uskoro moći sva javna preduzeća da pripojimo u jedno JKP „Hammeum“ i na taj način ostvarimo velike uštede, s obzirom da se iz budžeta ogromna sredstva izdvajaju za zakupnine, istakao je direktor ovog novoformiranog preduzeća i član Komisije, Aleksandar Simonović.

Usvajanje Plana detaljne regulacije privredna zona „Beloljin“ omogućiće realizaciju velikog projekta, izgradnju nemačke fabrike za preradu voća i proizvodnju sokova, koja će otvoriti nova radna mesta i unaprediti privrdu našeg kraja.

– Usvajanjm Plana stiču se uslovi za izdavanje lokacijskih uslova, što je neophodno za dobijanje svih građevinskih dozvola koje će investitoru omogućiti početak radova na izgradnji, objasnila je rukovodilac Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne delatnosti, Vesna Živković.

Sednici je prisustvovao i narodni poslanik Darko Laketić, koji je ovom prilikom pohvalio rad lokalnog parlamenta.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime