Vek ipo kruševačke Gimnazije

0

Kruševačka Gimnazija slavi 150 godina postojanja. Program obeležavanja veka počeo je u Kruševačkom pozorištu, izvođenjem pobedničke predstave gimnazijalaca na ovogodišnjem Tin Festu ,, Urnebesna tragedija,,.

Za 28. maj planirana je izložba u Narodnom muzeju i predstavljanje za ovu priliku urađene Monografije, a 5. juna biće prikazan film o Gimnaziji, u saradnji sa RTS-om.

Toga dana, (5. jun) na Trgu mladih u Kruševcu biće poklon koncert za rođendan najpoznatijeg kruševačkog muzičkog sastava u istoriji lokalne scene – Grupe ZAA – potvrdili su direktorka Gimnazije Biljana Dačić i menadžer benda Marko Milojević, posle prijema kod gradonačelnika Kruševca Dragog Nestorovića.

ZAA je sa Sanjom Vučić do sada objavio 3 albuma, najnoviji „What about“ izašao je krajem prošle godine za prestižnu izdavačku kuću „Lampshade media“. Njihovi spotovi se redovno visoko plasiraju na regionalnim muzičkim top listama, a imaju, u proseku, 60 koncerata godišnje. Veoma zapažene nastupe prošle gpodine imali su u Hrvatsdkoj.

Jubilej Gimnazije je velika čast za nastup ovog benda, istakao je menadžer Milojević i obećao dobar koncert u Kruševcu.

Za Dan škole tradicionalno će biti objavljen časopis „Venturi“ i organizovani Dani eureka i druženje sa vršnjacima iz Celjske gimnazije.

Svečana akademija biće održana 9. juna u sali Korporacije ,,Trajal,, na kojoj će nasupiti Nacionalni plesni ansambl ,, UNA SAGA SERBIKA,, , Biljana Krstić i ,,Bistrik,, i dodeljene nagrade najuspešnijim učenicima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime