Velika žurka malinara

  0

  Da berba malina na plus 40 stepeni može da ima i smehotresni epilog, govori slučaj iz sela Žuč u kome se na tri plantaže takmiče u puštanju gromoglasne muzike sa zvučnika sa kojih se čuju operske arije, turbo-folk muzika i svadbarske pesme!

  Sve tri plantaže se nalaže u naselju Daniloviće, u selu Žuč kod Kuršumlije u kome već godinama meštani uzgajaju odličnu malinu na nekoliko desetina hektara.

  Ovoga puta se ovdašnji malinari ne takmiče samo u rodu i berbi, već i u puštanju gromoglasne muzike sa jakih zvučnika i mikrofona koja odjekuje selom!

  I to ne bi bilo neubičajno, da tri plantažera iz ovog sela ne puštaju muziku koja ima raspon od opere, preko turbo-folk muzike do svadbarskih pesama koje trešte ovom pitomom dolinom.

  – Nemam ništa protiv njihove muzike, ali ja svojom pokušavam da edukujem radnike i komšije operskim arijama. Tek, oni su nabavili zvučnike i pojačali i sada pokušavaju da turbo folk muzikom “preklope” Mariju Kalas, Pavarotija i ostale velikane opere, objašnjava nam Ljiljana Danilović, novinarka B92 koja se inače bavi organskom proizvodnjom jagodičastog voća.

  Nad ovim selom danas odjekuju čas opeske arije, čas turbo folk muzika, pa se meša opera “Karmen” sa “Garo, Garo, gariš li se sada”, a radnici, njih više od tridesetoro slušaju onu muziku koju im vetar donese…

  Inat je čudo u Srbiji i Kuršumliji, pa malinari iz Žuča ne odustaju, već svako pušta svoju muziku, ali se malina i dalje  bere i još uvek nije poznato čiji radnici postižu bolje rezultate i uz koju muziku!

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime