Veliki uspeh Nikole Milenkovića iz Kuršumlije

4

Učenik Ekonomske škole u Kuršumliji, Nikola Milenković, osvojio je drugo mesto na Nacionalnom takmičenju Poslovni izazov u organizaciji Dostignuća mladih.

Nikola trenutno pohađa treći razred Ekonomske škole, smer finansijski administrator. On  je najpre osvojio prvo mesto sa svojim timom na Regionalnom takmičenju Poslovni izazov, održanom 8.novembra 2016. godine u Leskovcu. Na taj način obezbedio je plasman na Nacionalno takmičenje koje je održano 21. i 22. februara u Beogradu. Nikola je putovao na takmičenje u pratnji profesora Milije Jevremović.

Na Nacionalnom takmičenju u Beogradu učestvovalo je 15 timova od po četiri učenika. Svi oni dobili su zadatak odnosno izazov od kompanije KPMG da osmisle aplikaciju i razrade je kroz biznis plan. Na takmičenju je učestvovalo 47 škola iz različitih krajeva Srbije.  Učenik Ekonomske škole odlično se snašao u timskom radu sa svojim vršnjacima iz Kragujevca, Vršca i Beograda i tom prilikom pokazao zavidnu količinu znanja i sposobnosti.

Od ukupno 15 timova, pet timova je dobilo priliku da se plasira dalje. Nikolin tim je osvojio drugo mesto na takmičenju i samim tim ostvario ogroman uspeh. Nikola  Milenković se na ovaj način plasirao na najviši rang takmičenja, na Poslovni izazov zapadnog Balkana, koji će biti održan u aprilu mesecu takođe u Beogradu.

Ovo takmičenje će za Nikolu Milenkovića biti prilika da pokaže svoje znanje, ali i da se druži sa srednjoškolcima iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

– Ovo takmičenje u preduzetništvu može mi biti od velike koristi, a samo učešće u organizaciji Dostignuća mladih može mi otvoriti neka vrata u mom budućem studiranju, a možda i budućem poslu, kazao je Nikola Milenković.

Nikolin uspeh na takmičenju je veliki uspeh ne samo za Nikolu, već i za Ekonomsku školu, kao i za Kuršumliju u celini. On je ovim uspehom je pokazao da Ekomonska škola obrazuje kadar na koji se ubuduće može itekako računati. Ekonomska škola se veoma ponosi Nikolinim uspehom i želi mu puno uspeha na sledećem takmičenju.

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime