Veliki uspeh prokupačkih srednjoškolaca

0

Uz učešće 600 srednjoškolaca iz 14 domova učenika srednjih škola jugoistočne Srbije, u Pirotu je održana 23. po redu kulturno umetnička Domijada na kojoj su prokupački srednjoškolci pobedili u više kategorija.

Osim takmičara iz Niša, Knjaževca, Vranja, Leskovca, Zaječara, Crne Trave, Surdulice, Aleksinca i drugih opština učestvovalo je i 50 korisnika prokupačkog Doma učenika srednjih škola.

Prokupački srednjoškolci su zauzeli prva mesta na izložbi učeničkih radova u oblasti likovne umetnosti, primenjene umetnosti-kostimografiji, za najbolju žensku ulogu u kategoriji dramskog prikaza i poetskog prikaza dok su u folkloru zauzeli treće mesto.

– U ukupnom plasmanu,od 14 učeničkih domova, zauzeli smo četvrto mesto. Svojim nastupima oduševili smo sve posetioce ove manifestacije, izjavila je direktorka Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Jelena Vuković, dodavši da su oni na Domijadi predstavljali i Opštinu Prokuplje.

Prema njenim rečima prokupački Dom učenika će 14.aprila biti domaćin 23. sportske Domijade na kojoj se očekuje učešće oko 600 srednjoškolaca iz svih domova jugoistočne Srbije.

– Pripreme za ove susrete traju već nekoliko meseci. Nadam se da ćemo kao domaćini opravdati poverenu nam organizaciju i da ćemo, osim naše ustanove, u najboljem svetlu reprezentovati i naše Prokuplje, izjavila je Vuković.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime