Više od 30 hiljada turista posetilo kuršumlijsku opštinu

0

Na teritoriji opštine Kuršumlija u 2017. godini ostvaren je turistički promet od preko 30 000 dolazaka i oko 200 000 noćenja, navode u Turističkoj organizaciji Opštine Kuršumlija.

U okviru podsticajnih mera Ministarstva turizma – „Vaučeri za odmor u Srbiji“ posebno su bile aktuelne Prolom i Lukovska Banja kao najtraženije destinacije za odmor u Srbiji.

Oktobra 2017. godine, deo planinskog područja Radan, Vlada Republike Srbije stavila je pod zaštitu kao Park prirode „Radan“, koje se svrstava u I kategoriju zaštićenog područja međunarodnog i nacionalnog, odnosno izuzetnog značaja.

Park prirode „Radan“ pod zaštitom je radi očuvanja geološke, biološke i predeone raznovrsnosti, a naročito očuvanja raznovrsnih oblika vulkanskog porekla, hidroloških i hidrogeoloških pojava, staništa i populacija divlje flore i faune, karakterističnih prirodnih predela i kulturno-istorijskog nasleđa specifičnog po vremenu nastanka, stepenu očuvanosti i kulturnoj vrednosti.

Unapređena je i promocija kulturnog nasleđa kroz EDEN projekat za izbor izuzetnih destinacija Evrope u oblasti kulturnog turizma, na kom je Opština Kuršumlija ušla u top 5 destinacija u Srbiji.

Putem ovog nacionalnog konkursa predstavljena je turistička ponuda Kuršumlije koja se temelji na materijalnoj kulturnoj baštini koja doprinosi celokupnom i održivom razvoju destinacije i porastu posećenosati, ističu u Turističkoj organizaciji Opštine Kuršumlija.

Najnovije vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime