Više od tri hiljade nezaposlenih u Kuršumliji

6

Prema podacima Nacionalne službe za zašpošljavanje, posao u Kuršumliji čeka 3183 građana ove opštine.

Prema ovim podacima koji datiraju sa kraja prošle godine, više od 50 posto onih koji čekaju posao u Kuršumliju su žene, tačnije njih 1627.

Najveći broj onih koji čekaju posao u Kuršumliji su nekvalifikovani radnici i oni čine trećinu nezaposlenih.

Posao u Kuršumliji čeka i oko 500 visokoobrazovanih.

Krajem prošle godine, tačnije u decembru mesecu, u Kuršumliji je zaposleno samo 37 radnika koji su se nalazili na spisku nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

6 KOMENTARA

  1. VLAST PRVO ZAPOŠLJAVA PO PREPORUCI PROFESORE, LEKARE, RADNIKE IZ SUSEDNIH OPŠTINA, SVOJU DECU, SESTRIČINE, BRATANICE I OSTALU BLIŽU I DALJU RODBINU, PARTIJSKE ISTOMIŠLJENIKE PA ONDA OSTALE AKO BUDE NEKOG SLOBODNOG RADNOG MESTA. INTERESUJTE SE. ALI TO SU SAMO OBEĆANJA. NAJ BITNIJA JE LOJALNOST.
    DRŽAVA ŠTEDI TAKO ŠTO PLAĆA PUTNE TROŠKOVE, ODVOJEN ŽIVOT, PLATE, A NAŠA DECA ČEKAJU. AKO IMATE SREĆE MOŽDA ĆE VAS PRIMITI DA OBAVLJATE STRUČNU PRAKSU, JAVNE RADOVE, NEKOLIKO MESECI. DIREKTORI POJEDINIH FIRMI I PREDUZEĆA KAO I SVAKE GODINE POHVALIĆE SE DA SU ZAPOSLILI MLADE LJUDE. A NARAVNO KADA ISTEKNU ŠEST ILI DVANAEST MESECI DECO IDETE PONOVO NA NACIONALNU SLUŽBU, GODINU, DVE, TRI….
    DECO VI STE PAMETNI, ŠKOLOVANI, VI STE NAŠA BUDUĆNOST. ALI AKO MISLITE ZA VAŠU BUDUĆNOST NE OKREĆITE SE, UČITE JEZIKE I IDITE GDE JE BOLJE. SVI VI IMATE DRUGOVE KOJI SU CENJENI , POŠTOVANI, USPEŠNI, ALI NE OVDE.
    JOŠ MNOGO ĆE VODA PROTEĆI TOPLICOM, BANJSKOM I KOSANICOM DOK POJEDINI NE SHVATE DA POLITIKA TREBA DA BUDE PODREĐENA ŽIVOTU. BOLJITKU, OČUVANJU STAROG, A GRAĐENJU BUDUĆNOSTI.

  2. Neminovno je da se u kuršumliji ne zapošljavaju pdeca Kuršumlije.Nego sa strane.Doktori se dovode iz Drugih gradovaProfesori.A naša deca idu trbuhom za kruhom.

  3. 3.000.Ne zaposlenih u svim mogućim profesijama.A mi zapošljavamo decu sa strane.Pitam lokalnu samoupravu.da li lekar iz Kuršumlije ima prednost ili lekar iz.Prokuplja.

  4. AKO JE BOG DAO ČOVEKU RAZUM,SAVEST, I RELIGIOZNO OSEĆANJE, ONDA JE JASNO DA MU BOG TE DAROVE NIJE DAO BEZ NIKAKVOG CILJA I SMISLA. JER SVAKI MORALAN ČOVEK KOJI ISPRED SEBE POSTAVI NEKI CILJ .KA TOME DA GA DOSTIGNE.A SADAŠNJA VLAST .I LOKALNA SAMOUPRAVA NEMA NI JEDAN MORALAN CILJ.OD SVEGA OVOG NAVEDENOG.JEDINI NJIHOV CILJ JE SVE RAZORI TI.NAROD U KURŠUMLIJI JE NA IVICI EGZISTENCIJE.JADA I BEDE.GRAĐANI KURŠUMLIJE GLASAJ ZA PROMENE.DA DOĐU PAMETNI I POŠTENI LJUDI KOD NAS. DOSADAŠNJA VLAST I LOKALNA SAMOUPRAVA NAS JE SAMO UNIŠTILA..CIRKUS.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime