Vlada Srbije izdvojila za Prokuplje 140 miliona dinara

3

Na današnjoj sednici Skupštine Opštine Prokuplje usvojen je budžet opštine u iznosu od 1,8 milijardi dinara, a narodni poslanik iz Topličkog okruga i Prokuplja Darko Laketić je na ovoj sednici saopštio da je Vlada Srbije odlučila da uputi Opštini Prokuplje 140 miliona dinara pomoći iz budžetske rezerve kako bi prevazišli dužničku krizu i delimično vratili dug iz perioda prethodne vlasti koji iznosi 202 miliona dinara.

– Zahvalni smo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić jer su razumeli u kakvom se velikom problemu nalazi Opština Prokuplje, pa su uvažavajući naše dobre radne rezultate odlučili da nam i na ovaj način daju podršku i pomognu da vratimo dugovanja iz vremena prethodne vlasti koje je došlo na naplatu i koje je pretilo da blokira rad opštine i budžetskih ustanova, kazao je Laketić.

On je takođe iskazao zahvalnost i građanima Prokuplja pre svega na podršci i poverenju koje su ukazali Srpskoj naprednoj stranci prepoznavši u njoj čestite ljude koji će raditi u interesu svih građana.

– Siguran sam da ovako nešto nije uradila ni jedna vlast do sada jer nikome do sada Vlada Srbije nije poklonila 140 miliona dinara, naglasio je Laketić.

On je precizirao da je tokom godine Opština Prokuplje stalno dobijala materijalnu podršku Vlade i da je zahvaljujući tome mnogo toga urađeno u Prokuplju.

– Domu kulture obezbeđeno je 10 miliona dinara za završetak platoa i parking prostora pred zgradom, a 11 miliona dinara obezbeđeno je za dogradnju obdaništa „Bambi“, podvukao je Laketić i dodao da će putem Kancelarije za javna ulaganja naredne godine biti renovirana zgrada Gimnazije i izgrađena fiskulturna sala u Osnovnoj školi “9. Oktobar” .

Takođe je rekao da će značajnim sredstvima Vlada Srbije pomoći izgradnju nove pijace i mosta u Prokuplju kao i podizanje spomen obeležja Drugom gvozdenom puku naglasivši da će budućim projektima biti jednako sagledani infrastruktura i putna mreža u gradu i selu, školstvo, zdravstvo i sve druge oblasti života.

– Na pragu smo da ostvarimo i naš veliki san, da iz male varoši postanomo grad u pravom smislu te reči“ podvukao je Laketić i dodao da bi smo postali grad, za šta je lično podneo inicijativu u Skupštini Srbije, moramo i da imamo sve atribute grada.

Prema njegovim rečima i u narednoj 2018. godini nastaviće se sa značajnim ulaganjima u putnu i komunalnu infrastrukturu, objekte i službe kako bi građani Prokuplja imali još bolje uslove za život.

 

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime