Vojimir Čarapić izabran za predsednika Opštine Kuršumlija

0

Na današnjoj konstitutivnoj sednici skupštine u Kuršumliji je izabrano novo rukovodstvo opštine na čelu sa novim, starim predsednikom Opštine Vojimirom Ćarapićem za koga je glasalo 21 od 25 odbornika.

Na današnjoj sednici najpre su verifikovani mandati 25 novoizabranih odbornika iz šest političkih stranaka, koalicija i grupa građana.

Za novog predsednika Skupštine izabran je Slavimir Mihajlović. Njegov zamenik  je Zoran Stošić, dok je za sekretatara SO Kuršumlija izbarana Maja Milijanović.

Novi predsednik Opštine Kuršumlija je Vojimir Čarapić koji je ovu funkciju obavljao od 2021. do 2023. godine. Za zamenika je izabran Dejan Lović, a istovremeno je izabrano i Opštinsko veće.

Novo rukovodstvo kuršumlijske opštine izabrano je glasovima 16 odbornika Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Zavetnika koji imaju po dva odbornika. Većinu od 21. odbornika zaključuje odbornik Grupe građana “Spasimo Kuršumliju vreme je”, Nebojša Krstić.

Ni ova, konstitutivna sednica nije protekla bez žučne polemike, oduzimanje reči, otimanje oko mikrofona, u čemu su prednjačila dva odbornika Udružene opozicije Kuršumlije, Zvezdan Ristić i Slavko Ilić koji su osporili legitimitet proteklih lokalnih izbora i iznosili teške optužbe na račun funkcionera vladajuće većine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime