Vojnici pomogli saniranje planinskog puta

0

Nakon što su bujične vode oštetile put koji od Kuršumlijske banje vodi ka Dabinovcu, meštani su se organizovali i uz pomoć vojnika Vojske Srbije sanirali su ovaj putni pravac koji je voda odnela.

Deonica ovog puta bila je potpuno neprohodna tako da su meštanima Dabinovca oko popravke puta priskočili u pomoć vojnici iz baze “Šušnjak”.

Naime, desetak vojnika i isto toliko meštana Dabinovca angažovalo se na saniranju par kilometara seoskog puta koji od Kuršumlijske banje vodi do ovog sela koje se graniči sa kosmetskom opštinom Podujevo.

– Pošto smo prepušteni sami sebi u smislu saniranju ovog puta, bili smo prinuđeni da se obratimo vojsci za pomoć, tako da nam se desetak vojnika pridružilo u radovima na zatrpavanju kanala i posipanju puta, odnosno na onim radovima koje smo bez većih mašina mogli da izvedemo kako bi smo deonicu od tri kilometara osposobili odnosno učinli prohodnom, priča Predrag Perović(35) iz Dabinovca.
put-popravka-vojska-1
On ističe da u selu ima petnaestak nastanjenih kuća iz kojih trinaestoro dece ide u školu u Kuršumliju, zbog čega su prinuđeni da svakodnevno prolaze tim putem.

Meštani Dabinovca svu zavalnost ističu vojnicima iz baze “Šušnjak” i nadaju se da će lokalna samouprava imati više razumevanja i pomoći im u nasipanju puta koji je kako ističu, od životne važnosti za domaćinstva koja su ostala da žive u ovom delu kuršumlijske opštine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime