Vojska Srbije potpisala ugovor sa “Trajal korporacijom”

0

Predstavnici Ministarstva odbrane i “Trajal korporacije” potpisali su danas u Kruševcu ugovor o nabavci novih zaštitnih sredstava za potrebe Vojske Srbije u vrednosti od 98 miliona dinara. Ugovor su potpisali direktor Direkcije za nabavku i prodaju Uprave za snabdevanje SMR pukovnik Aleksandar Bukvić i direktor Trajala Miloš Nenezić, a potpisivanju je prisustvovao i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Do 2012. godine “Trajal korporacija” je Vojsci Srbije isporučila robu za samo sedam miliona dinara, a za naredne tri godine dostignut je iznos od 250 miliona dinara, rekao je Gašić nakon obilaska pogona te kompanije.

– Bez obzira što smo imali našu srpsku fabriku namenske proizvodnje, dogodilo se da u magacinima Vojske Srbije imamo više od 35.000 zaštitnih maski sa isteklim resursima i sumnjivog kvaliteta, rekao je Gašić.

Protekle dve godine, dodao je on, značajno je poboljšano stanje zaštitnih maski i odela za potrebe naše vojske.

– Želimo da i sledeće godine značajnije obnovimo našu opremu, rekao je ministar i dodao da je menadžment Trajal korporacije uložio značajan napor da poboljša kvalitet svojih proizvoda, i da sve to bude usvojeno u Tehničko opitnom centru.

Ukupna vrednost poslovanja Vojske Srbije sa “Trajal korporacijom” za 2015. godinu iznosi oko 124 miliona dinara.

Ističući važnost ugovora, direktor “Trajal korporacije” Miloš Nenezić je zahvalio Vojsci Srbije na poverenju koje ima u proizvode te kruševačke korporacije, što se tiče kvaliteta proizvoda i rokova isporuke.

Prema njegovim rečima, ugovor je dokaz pouzdane saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i “Trajal korporacije”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime