Voz “Kosovo je Srbija” saobraća do Merdara

4

Tematski ukrašeni voz na kojem na 21 jeziku piše “Kosovo je Srbija” i čija je unutrašnjost ukrašena motivima kulturno-istorijske baštine Kosova i Metohije, od sutra ima novu turu – saobraćaće svakodnevno od Niša do Merdara, administrativne linije sa Kosovom.

“Srbija voz” je saopštio da će voz iz Niša za Merdare polaziti u 03:55, iz Merdara za Prokuplje u 8:05, a iz Prokuplja za Merdare u 10:45, dok će iz Merdara za Niš polazak biti u 13:20 časova.

Na taj način će, kako se navodi, građani i ovog dela Srbije biti u prilici da se voze i vide tematski ukrašeni voz sa motivima srpske kulturne baštine sa Kosova i Metohije.

Voz će na ovoj relaciji saobraćati narednih 10 dana, nakon što je poslednjih 10 dana januara vozio putnike od Kraljeva do Užica.

Po prvobitnom planu, ovaj voz je trebalo redovno da saobraća na liniji Beograd – Kosovska Mitrovica, ali nije uspeo da završi prvu vožnju. Srpski voz je 14. januara zaustavljen u Raški zbog pretnje da je pruga minirana, odnosno pošto su specijalne jedinice kosovske policije ROSU opkolile šine.

(Izvor: Tanjug)

 

4 KOMENTARA

  1. ja mislim da je i ovo jedna nova provokacija koja ubrzava naoruzavanje sa tiskim naoruzanjem kosovsku armiju uvek je srbska politika ubrzala politicke procese albanac neka seta taj ruski crkfeni voz jos par godina inace do 2035 godine povraticemo mi celu toplicu sfe do krusevca ako bog da amen,

    • Kad udje Ruska vojska u Srbiju uskoro.Ne bih rekao da ces smeti bas da prelazis Merdare tek tako?
      Znam ja dobro kako vi lazete kad ste u masi a i znam dobro kako bezite kad ste 1:1 sa Srbima.Secam se 1999 da u okilini Batlavskog jezera niste bili bas nesto junacki raspolozeni kad nema Amerikanaca iza ledja.Ocigledno vam gazde Ameri nisu pricali za scenario da ce uskoro Ruska cizma koja je pred vratima Balkana.Pregaziti i vas i nas i sve ostale kvazi ex-yu narode i izaci na Jadransko more i zauzeti Luku Bar!Srpski tenkovi u Prizrenu i na Kosarama ove godin!Ziv bio i doziveo to.Samo sumnjam da ces da ih docekas jer siptar je brzi od zeca kad je odnos snaga 50:50.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime