Vrnjački karneval smenjuje Love fest

0

Velika međunarodna karnevalska povorka, predvođena Brazilkama, u subotu je na vrnjačkoj Pormenadi oduševila više desetina hiljada ljudi, koji su se u Vrnjačkoj Banji osećali kao u Riju.

Dvanaesti međunarodni Vrnjački karneval završava se danas koncertima Slobodana Rakića i ,,Magla band,,. Veliko oduševljenje prisutnima na Platopu kod Vrapca u subotu veče priredili su koncerti Ansambla narodnih igara „Suvenir“ – Rusija , ,,Brasil Bahia Show,, i ,,Rock paviljon,,.

Ovogodišnji karneval od 10. do 17. jula okupio je preko 4.500 učesnika, kako domaćih, tako i iz zemalja bivše Jugoslavije, zatim iz Rumunije, Bugarske, Brazila, Grčke, Kipra, dok je oko 300.000 posetilaca uživalo u ovoj manifestaciji.

Vrnjački karneval , koji zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Guču i Exit je najveća turistička manifestacija u Srbiji, završava se , a na vrnjačku scenu stupa Festival ljubavi.

Jubilarni 10. Lovefest biće održan od 4. do 6. Avgusta. Ovogodišnji program je spreman i na glavnoj bini, Fire stage, nastupiće, između ostalih, nemački DJ i producent Sven Vat, Pan-Pot, Ben Klok, Elen Alijen, Martin Butrić.
love Fest
Na Live stageu, posetioce će zabavljati, svirajući i pevajući uživo Edo Majka, Rambo Amadeus, Partibrejkersi, Marčelo, dok će svi koji budu želeli da se rashlade pod avgustovskim suncem, spas moći da pronađu na H2O stageu, odnosno na dnevnim žurkama na bazenu.

Lovefest , inače, počeo je kao žurka na Mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji, a zatim je vremenom menjao svoju lokaciju zbog sve više posetilaca, čiji broj je 2015. dosegao oko 70.000.

Budući da mladi najviše dolaze zbog muzike i provoda, Lovefest se za kratko vreme izdvojio po svojoj energiji, kao manifestacija koja širi ljubav i dobar provod. Ali, pokazao se i kao dobra ekonoimska računica. Samo prošle godine, festival je doneo Vrnjačkoj Banji tri miliona evra za tri festivalska dana.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here