Za romsko naselje Panjevac preko million dinara

0

Zamenik gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović danas je povodom svetskog Dana Roma u Mozaik sali Gradske uprave priredila prijem za predstavnike romske zajednice iz kruševačkih romskih naselja.

-Na žalost, romska zajednica je prema istraživanjima najdiskriminisanija društvena grupa u Srbiji. Put od marginalizovanih do aktivnih građana koji daju pun doprinos društvu nije lak, ali bez podrške lokalnih samouprava i inicijative unutar same manjine, nije ni moguć. Što se tiče Grada Kruševca, mi se bavimo sistemskim i strateškim rešavanjem ovih problema. Osim Strategije za unapređivanje položaja Roma koju smo doneli za period 2009.

– 2014., u toku je finalizacija Strategije za period 2015. – 2020., a prioriteti su: obrazovanje, zdravstvo, zapošljavanje i stanovanje. Mi svake godine izdvajamo sredstva za finansiranje različitih aktivnosti kao što su : prevoz romske dece, medicinske usluge i sl. U toku je izrada Plana detaljne regulacije naselja Panjevac, a vrednost je 1.208.000 dinara. Formirali smo radna tela koja se bave implementacijom Strategije, a to su: Savet, Komisija za izbor projekata, Mobilni tim za inkluziju, Lokalni tim za manjinske i marginalizovane grupe i Komisija za stanovanje, kazala je Jasmina Palurović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime