Zamenik ambasadora Izraela u poseti Prokuplju

0

Prvi sekretar i zamenik šefa misije Ambasade Izraela u Srbiji Itai Milner danas je u poseti našem gradu. Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović je tim povodom za njega priredio prijem u svom kabinetu, u prisustvu načelnika Topličkog upravnog okruga dr Nebojše Vukadinovića i članova Opštinskog veća Prokuplja Maje Bašić i Milana Aranđelović.

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović zahvalio se Milneru što je posetio naš grad i upoznao ga sa njegovim istorijatom.

Na prijemu je bilo reči i o mogućoj saradnji Prokuplja i Izraela:

– Saradnja između Prokuplja i Izraela je neophodna iz razloga što se mogu uspostaviti privredni, društveni i kulturni odnosi koji će doneti boljitak građanika, izjavio je Paunović.

Zamenik ambasadora Izraela je po prvi put u našem gradu.

– Dolazeći u Prokuplje video sam plodne oranice. Ono što Izrael moće da Vam ponudi jeste tehnologija neophodna za preradu voća, rekao je on i naglasio da ekonomsku i kulturnu saradnju treba proširiti i unaprediti.

Milner je danas posetio vinariju Topličkih vinograda u selu Gojinovac, Narodni muzej Toplica, a večeras će otvoriti Dane izraelskog filma u Galeriji „Fil-Art“ .

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime