Zamenjene azbestne cevi u industrijskoj zoni Prokuplja

0

Sredstvima Ministarstva privrede, vodoiprivrede i šumarstva Republike Srbije i Opštine Prokuplje završena je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Vasilija Đurovića Žarkog u Prokuplju.

Vrednost ovog projekta, koji sa po 50 odsto finanasiraju ministarstvo i lokalna samouprava, iznosi više od 8 miliona dinara.

Ovim sredstvima stara distributivna mreža sa dotrajalim azbest-cementnim cevima zamenjena je novim polietilenskim cevima prečnika 225mm u dužini od 750 metara.

Prema rečima direktora JKP „Hameum“ Predraga Jovićevića, ova rekonstrukcija vodovodne linije je od višesutrokog značaja, jer snabdeva vodom industrijsku zonu grada.

– Svaki poremećaj u vodosnabdevanju i isključenje vode zbog radova na njoj predstavlja veliki problem u procesu proizvodnje za industrijske potrošače koji su priključeni na ovu liniju, kazao je Jovićević i objasnio da je projekat za ovu rekonstrukciju već ranije bio urađen, a u međuvremenu je došlo do širenja industrijske zone, pa je i njegova realizacioja bila hitna i neophodna.

– Sada će potrošači u svako doba imati uredno i kvalitetno vodosnabdevanje, i što je takođe veoma važno, velike firme koje posluju u ovom delu grada moći će nesmetano da rade, istakao je Jovićević.

Posle radova na povezivanju stare i nove vodovodne linije, predstoji priključenje svih dosadašnjih korisnika na novu liniju i gašenje stare linije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime