Zaobilaznica kao rešenje za saobraćajnu gužvu u centru Prokuplja

0

Neophodnost izgradnje  zaobilaznice koja bi rasteretila saobraćaj u centru Prokuplja nedavno potvrdila i anketa učenika Tehničke škole „15. maj.

Učenici saobraćajnog smera ove škole nedavno su sproveli anketu sa ciljem poznavanja propisa iz bezbednosti saobraćaja. Anketom je obuhvaćeno više od 150 Prokupčana koji svakodnevno koriste prevozna sredstva.

Tokom ankete, kroz glavnu raskrsnicu u centru grada za sat vremena prošlo je blizu 600 putničkih i oko 100 teretnih vozila. I ovaj podatak govori o neophodnosti izgradnje zaobilaznice, kako bi se rasteretio saobraćaj u centru grada, a bezbednost svih učesnika u saobraćaju podigla na veći nivo, rekao je profesor saobraćajne grupe predmeta u Tehničkoj školi Dalibor Stojanov.

Jedan od ciljeva ankete bilo je podizanje stepena bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Prema rezultatima, najveći broj anketiranih pridržava se propisa i pravila ponašanja u saobraćaju.

Podaci iz Saveta za bezbednost saobraćaja u opštini Prokuplje pokazuju da se godišnje izda 90 uverenja o završenoj obuci u saobraćaju i 10 do 15 uverenja za instruktore vožnje.

Saobracaj 2

Autorka: Srbijanka Stanković

Fotografije: Dragi Stojković

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime