Zapažen uspeh prokupačkih planinara

2

Po prvi put u istoriji planinarstva, planinari Planinarsko skijaškog kluba “Toplica“ iz Prokuplja bili su učesnici Treking lige Srbije, koja je održana 25. marta u Kosjeriću, na planini Divčibare.

Treking liga je planinarsko takmičenje u pešačenju, organizuje je Planinarski savez Srbije, a održava se na obeleženim planinarskim stazama različite dužine i zahtevnosti. Staze su vrednovane brojem bodova prema težini, koji se za učesnike sabiraju iz više takmičenja u ligi na kraju sezone, kada se određuju plasmani pojedinaca i klubova, rekao je predsednik PSK „Toplica“ Darko Žarić.

– U prvom kolu ove trke od 388 prijavljenih planinara, učestvovalo je njih 12 iz Prokuplja. Milan Bečejski je osvojio bronzanu medalju na srednjoj stazi u dužini od 25, 6 km. Jovan Stamenković i Jelena Nasković su pretrčali malu stazu u dužini od 18,4, dok je devet planinara istu prešlo brzim hodom, istakao je predsednik PSK „Toplica“ Darko Žarić.

Sledeća kola Treking lige Srbije u ovoj godini biće održana 14. aprila na Vršačkim planinama, 19. maja na Velikom Jastrepcu, 30. juna na Ozrenu, 25. avgusta u Čortanovcima, 30. septembra na Rajcu i 20. oktobra u Gruzi.

Planinari-sportisti iz Prokuplja, prema rečima Žarića, imaju nameru da učestvuju u svim navedenim kolima, kako bi se dobro plasirali na kraju godine. U planu Planinarskog društva iz Prokuplja je i organizovanje takmičenja u trekingu u opštini Prokuplje i Topličkom upravnom okrugu.

2 KOMENTARA

  1. pozeljno je da je zavrsilo osnovnu skolu a manju decu vodimo preko tigrica, ekoloske sekcije os cicko i planin sekcije OS Tatko.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime