Zasedala kuršumlijska Skupština

0

Danas je u sali SO Kuršumlija održana sednica loklane Skupštine na kojoj je doneseno niz komunalnih odluka od koje je najvažnija podsticajne mere za poljoprivedu kuršumlijskog kraja čiji budžet iznosi 20 miliona dinara.

Na početku sednice najpre su odbijeni predlozi opozicionih odbornika, Zvezdana Ristića i Slavak Ilića koji su tražili da se još nekoliko tačaka uvrste u dnevni red što je skupštinska većina odbacila i usvojila ranije predloženi dnevni red ovog zasedanja.

Već je prva tačka dnevnog reda izazvala polemiku jer jetrebalo da se usvoji izveštaj revizora o trošenju budžetskih sredstava za prošlu godinu. Iako je Nebojša Jović, zamenik predsednika Opštine Kuršumlija detaljno obrazložio kako je trošen novac, opozicioni odbornici su tražili nova pojašnjenja.

U nastavku je donešeno još nekoliko odluka, među kojima su i podsticajne mere za razvoj poljoprivrede kao i odluka o raspisivanju konkursa za izbor nekolicine direktora javnih preduzeća i ustanova u Kuršumliji. A ko su novi direktori počitajte OVDE

Interesatno sa ove sednice je da su zajedno sa dva opoziciona odbornika, protiv većine odluka glasali i tri odbornika SPS-a. Inače, bar zvanično, van skupštinske većine u SO Kuršumlija je 11 od 25 izabranih odbornika.

 Blokada Skupštine?

Odbornik Slavko Ilić je za narednu sednicu najavio da će blokirati skupštinski rad i da će, kako je kazao “samo policija moći da ga ukloni sa govornice”, jer je revoltiran načinom kako sadašnja vlast donosi odluke i vlada gradom.

Predsednik skupštine, Dejan Lović je tom prilikom kazao da niko ne može da “uzima zakon u svoje ruke” i da iznosi takve pretnje, već da je potreban dogovor oko svih spornih pitanja. Međutim, odbornik Ilić je ostao pri svom stavu da će blokirati rad narede sednice SO Kuršumlija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime