Zašto su cene selidbe glavni kriterijum kod odabira agencije za selidbu?

1
Pexels.com

Očekuje vas stresan posao preseljenja i teško je odrediti odakle početi i kojim redom posao obaviti. Zašto su cene selidbe glavni kriterijum kod odabira agencije za selidbu? Da li treba da se uvek vodite time? Kako se mogu postignuti uštede tokom preseljenja, a da se ne rizikuje sa oštećenjem stvari?

Agencija za selidbe podiže cenu preseljenja, ali je ipak najbolji izbor za prevoz i nošenje. Zbog toga se mnogi klijenti prilagođavaju i traže jeftine selidbe pri čemu dobijaju profesionalnu pomoć uz minimalnu cenu. Koliko je to teško pronaći?

Zašto je važno da cena selidbe bude niska, ali ipak treba unajmiti stručnjake?

Procedura selidbe je deo jednog plana gde se menja životni ili radni prostor. Takve odluke nose troškove i pre i posle seljenja pa se klijenti trude da makar proces preseljenja bude jeftin. Odatle postoji nastojanje da cena preseljenja bude što niža pa mnogi iznajmljuju nestručnu pomoć koja napravi više štete nego koristi. Kako do toga dolazi?

Prijateljska pomoć može dovesti do jeftinog prenosa, ali neadekvatno upakovanih elemenata, oštećenja nošenjem i gubitak mnogo toga vredno.

I jeftin transport može da bude loš jer stvari nisu postavljenje onako kako treba pa se oštete u transportu, ali i zahtevaju mnogo više mesta i veći prostor ako se ne slože pravilno. To znači da umesto kombija morate unajmiti kamion, ali da će nestručnim prevozom neke stvari, nameštaj, dragocenosti biti nepovratno uništene.

Potražite preporuke za najbolju agenciju za selidbe!

Profesionalne agencije za selidbe ne moraju biti i najskuplje, naprotiv. Važno je pronaći kvalitetnu uslugu preseljenja, a pravi profesionalci cenu selidbe određuju individualno i shodno obavezama koje su potrebne da se urade.

Preporuke donose oni koji su već imali iskustva, zadovoljni klijenti pa je to prva stavka koja će vam pomoći da cene selidbe budu niske, a usluga na vrhunskom nivou.

Jeftina agencija za selidbe

Profesionalne agencija za selidbe ima široku paletu usluga koje nudi:

  • Pakovanje
  • Prenos
  • Transport
  • Unošenje

Selidba može biti i u okviru jednog grada, ali i po Srbiji ili i u inostranstvu. Mogu se seliti klasične stvari, ali i dragocenosti (slike, sefovi, muzički instrumenti). Nameštaj koji zahteva poseban način pakovanja i nošenja. Iznošenje teških elemenata na više spratove bez ikakvog oštećenja… Sve ove stvari i usluge je moguće dobiti po posebnim cenama i uz popuste za selidbu što pojedine agencije čini najjeftinijim firmama za selidbe.

Profesionalne agencije za seljenje prave cenovnik prema konkretnim uslovima na terenu koji se besplatno procenjuju izlaskom i dogovorom sa klijentom.

Ne košta isto kada se nošenje stvari vrši uz pomoć lifta i bez njega, ako postoji dobar prilaz za transportne uređaje, ali i ako je seoba u druge gradove ili u okviru istog grada. Sve to utiče na cenu.

Treba posebno naglasiti i to da negde postoje popusti za porodice sa više dece, za penzionere, za trudnice, za studente… pa se ovako dobija najjeftinija selidba koju rade profesionalci.

Kako da dodatno snizite troškove selidbe?

Iako će agencija za selidbe maksimalno izaći u susret i dati najpovoljniju ponudu postoje stvari koje će selidbu učiniti još jeftinijom.

Od firme se može dobiti materijal za pakovanje: kutije, folija i papir pa pakovanje odradite sami. Ako ne umete da zaštite veće komade nameštaja, ostavite ih stručnjacima, a vi spakujte sve ostalo što može u kutije. Važno je i da obeležite kutije „lomljivo“, „knjige“, „garderoba“, „kuhinja“… što će lako pomoći da se lako sortira i ne ošteti pri pakovanju.

Ako je kombi popunjen, ali višak nije ogroman, spakujte nešto i u automobil i tako izbegnite iznajmljivanje većeg transportnog sredstva i uštedite.

Sa profesionalcima se dobijaju i neke od dodatnih usluga

Profesionalna firma za selidbe zna da u kutijama nisu vaše stvari već delovi života i da su vam jako dragoceni. Neke od usluga koje obezbeđuju agencije za selidbe su i:

Demontaža i ponovna montaža kabastog nameštaja

Jasno vam je da se sto ne transportuje kao sklopljen, krevet ili drugi komadni nameštaj? Mnogi delovi se rastavljaju i ponovno sklapaju jer ih je lakše preneti, ali i sigurniji su u transportu pa je ovo vrlo korisna usluga koju možete dobiti na licu mesta.

Prevoz kućnih ljubimaca i biljaka

Posebno osetljivu kategoriju predstavlja transport životinja i biljaka pa je agencija za selidbe idealna za prenos. Ne govorimo o kavezu sa papagajem, kucama ili macama, govorimo o velikim akvarijumima, nameštaju za ljubimce ili velikim kavezima.

Pored toga, i biljke su izuzetno osetljive pa je jako važno da budu pravilno zaštićene i minimalno ugrožene tokom transporta tako da se bezbednije prenesu nego da ih vi lično nosite u rukama.

Usluga odnošenja starih stvari

Prilikom selidbe ostaje mnogo otpada, stvari koje nam više neće trebati pa se firma za selidbe može angažovati da i oko toga pomogne i odveze sav otpad.

Ako su cene selidbi glavni kriterijum pri odabiru, onda treba tražiti firmu tako da pruži najbolju moguću uslugu, ali po najpovoljnijim cenama. Profesionalne agencije za selidbe su one koje su dugo vremena u poslu, imaju iskustva, znanja i odlične cene pa će svaki klijent ostati zadovoljan.

1 KOMENTAR

  1. Povoljna cena jeste jedan od najvažnijih kriterijuma, ali je ipak mnogo važnije da za tu cenu dobijete uslugu po svojoj meri. Ima mnogo onih što vam daju nisku cenu, a onda posle ispadne da ne nose, ne pakuju, ne odgovaraju za bilo šta, itd. Na kraju se zapitate, šta ste uopšte platili? Mislim da se pri izboru treba najviše osloniti na onu najbolju reklamu, “od usta do usta”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime