Završeni Dani akreditacije u Domu zdravlja

0

U Domu zdravlja Prokuplje završen je proces Akreditacije, a kakvu će odluku doneti Tim za spoljašnje ocenjivanje Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, znaće se za petnaestak dana.

U prokupačkom Domu zdravlja održan je završni sastanak na kojem su članovi eksternogtima izneli opšte utiske ostručnim zapažanjima vezanim za rad ove zdravstvene ustanove.

Tokom dana akreditacije koji su u prokupačkom Domu zdravlja sprovedeni od 24. do 27.marta, Tim spoljašnjih ocenjivača imao je zadatak da utvrdi koliko su u ovoj zdravstvenoj ustanovi usaglašeni zdravstveni standardi sanačinom njihovog sprovođenja, a sve u cilju unapređenja zdravstvene zaštite građana na području opštine Prokuplje.

Direktorka Doma zdravlja Prokuplje dr Zorica Momčilović je izjavila da su ocenjivači temeljno pregledali dokumentaciju koju je sačinilo 11 timova koji su izvršili samoocenjivanje i proveru rada svih službi. Ona je takođe izrazila zadovoljstvo kako je protekao čitav proces kontrole i posebno istakla dobar partnerski odnos između pacijenata kao korisnika zdravstvenih usluga i zaposlenih u Domu zdravlja, kao pružaoca usluga.

– Veoma je važno što susvi zaposleni upućeni na preventivne preglede,od najmlađeg uzrasta do najstarije populacije, pri čemu su uključene sve službe.Preventivni rad se sprovodi ne samo u Domu zdravlja, već i na terenu, u lokalnoj zajednici, u selima, po školama, što i jeste prioritet i što je u misiji i viziji Doma zdravlja Prokuplje, istakla je Momčilović.

Dom zdravljaProkuplje prvi put je akreditovan 2015. godine na period od 3 godine. Očekuje se da će ova kontrola obezbediti akreditaciju ovoj ustanovi u narednih 7 godina, odnosno do 2025.godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime