Završeno asfaltiranje u selu Vratare

0

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović obišao je juče deonicu puta u selu Vratare, gde je zajedničkim sredstvima građana i izdvajanjem iz budžeta Grada, završeno asfaltiranje. Prema rečima meštana, nakon 30 godina, ostvarena im je želja da dobiju asfalt, koji ih povezuje sa susednom opštinom Varvarin, modernizuje infrastrukturu u selu i poboljšava uslove života.

Dužina lokalnog puta na kome su radovi završeni iznosi 650 metara, širine je 5 metara i debljine 10 cm. Vrednost ukupne investicije je 5.760.000 dinara, od čega je samodoprinosom prikupljeno 1.800.000 dinara, dok je iz budzeta Grada izdvojeno 3.960.000 dinara. Izvođač radova je preduzeće “Tehnogradnja”, a investicija je obuhvaćena Programom razvoja grada Kruševca za 2015. godinu.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović je istakao da se trenutno asfaltiraju putevi u 9 seoskih mesnih zajednica, upravo zahvaljujući zajedničkom angažovanju i ulaganju lokalnog stanovništva i sredstvima budzeta Grada.

– Najvažnije je što je vraćeno poverenje građana u model samodoprinosa, jer smo na delu dokazali da se njihov novac namenski i svrsishodno troši, za razliku od prethodnog perioda, kada su se tokovi novca gubili i ljudi sa razlogom bili nepoverljivi prema konceptu finansiranja koji je obuhvatao i njihova ulaganja, izjavio je gradonačelnik Nestorović.

On je dodao da se zahvaljujući produženoj građevinskoj sezoni i povoljnim vremenskim uslovima, može očekivati završetak radova u svim mesnim zajednicama koje su planirane do Nove godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime