Završeno rukometno igralište prilagođeno osobama sa invaliditetom

0

Juče je izvršena primopredaja završenog rukometnog igrališta prilagođenog osobama sa invaliditetom u Kuršumliji.

Primopredaji su prisustvovali predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić, predstavnici Ustanove za sport Sportski centar „Kuršumlija“ i opštine Kuršumlija, Aleksandar Ilić, direktor, Ivana Lazić, dipl. pravnik, Dragan Simić, predstavnik Ministarstva sporta Marija Kuzeljević dipl. prostor. planer, predstavnici izvođača, Nataša Kesić, direktor firme Maraton LDN DOO, Hristo Savić, predstavnik firme Beton stil Raca, predstavnik stručnog nadzora Marko Ivanovski, dipl ing.građ.

Predsednik opštine  Kuršumlija je tom prilikom rekao: “Podsećamo da je Republika Srbija-Ministarstvo sporta, doprinela u značajnoj meri realizaciji ovog projekta obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje u iznosu od 5.000.000 dinara. Opština Kuršumlija je obezbedila 3.000.000 dinara za izvođenje ovog projekta”

U prethodnom periodu na ovom terenu su izgrađene tribine, postavljeni reflektori i ograda, a sada je dodata nova zaštitna metalna ograda, izgrađen parking i prilazi za osobe sa invaliditetom od armiranog betona, a na samom terenu naneta troslojna elastična podloga u bordo crvenoj boji, što je veoma bitno, jer umanjuje mogućnost povrede korisnika- rekao je Aleksandar Ilić, direktor Sportskog centra.

Ovim je Sportski centar dobio na korišćenje vrhunski sportski objekat, a građani, počev od najmlađih do najstarijih, još jedno mesto za bavljenje sportom i rekreacijom.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime