Završni prikaz vežbe ,,Balkanski odgovor 2015,, u Kruševcu

0

Završni prikaz Međunarodne civilno – vojne vežbe ,, Balkanski odgovor 2015,, održan je danas na poligonu Ravnjak, a prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, predtavnicki MUP , Sektora za vanredne situacije, diplomatskog kora i lokalne samouprave.

Tema vežbe bila je akcija spasavanja u uslovima kontaminacije nastale terorizmom oružjem za masovno uništenje i akcidentima.

Oko 330 učesnika iz oružanih snaga Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije, u saradnji sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije i Specijalnom antiterorističkom jedinicom MUP, Nacionalnim kriminalističkim tehničkim centrom, Organizacijom za zabranu hemijskog oružja, Opštom bolnicom Kruševac i Crvenim krstom, rešavali su realnu situaciju terorističkog akta.

Status posmatrača na ovoj vežbi imali su predstavnici Belorusije, Brazila, Hrvatske, Španije, Nigerije, Poljske, Madjarske, Evropske komande oružanih snaga SAD i Evropske odbrambene agencije.

Ministar odbrane Bratislav Gašić je čestitao učesnicima uspešno završenu aktivnost, istakavši da je vežba doprinela razvoju regionalnih kapaciteta za odbranu od te vrste opasnosti. On je dodao da je, pored Vojnomedicinske akademije, koja je nacionalni ,,brend,, Vojska Srbije dobila još jednu ustanovu za ponos, kojom može da se predstavi svetu.

– Zahvaljujući Vojsci Srbije, lokalnoj samoupravi i kruševačkim preduzećima, dobili smo dobro opremljen centar za obuku ABHO kadrova, rekao je ministar Gašić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime