Život kao maskenbal

1

Kako se snaći..namaskenbalu..? Ovo je nadhadovski svet, raspoređen po koncentričnim krugovima društva, tzv. Moderan život.

Istina se odbija o maske, a iza maski moderna „hrabrost“.

Misija – pronaći lice, jednostavno ljudsko lice bez maske.

Sve više ima „jakih „ žena i „slabih“ muškaraca ili „“jakih“muškaraca i „slabih „žena.

To je izvor problema, gde je jedna strana jača, ženska ili muška, svakako… ljudska.

Jača u smislu da je normalna ali i nemoćna nad drugom stranom, za koju verujem da je normalna a ipak puna kompleksa; koji prorade u pokušaju normalnog zdravog, otvorenog , iskrenog razgovora. Takav razgovor neće da prihvati i prizna, izbegava ga kao „gubu“,“grbu“,“krastu“ ,od njega se skriva iza maske i kostimakoji su neobavezni, brani se šminkom i lakim rimama…

A samo treba biti jednostavan, otvoren, spontani umetnik u fer igri… pronaći svoje drvo u džungli i negovati ga.

Sami sebi prave problem bez problema… da glume uloge koje nikada neće moći da odigraju čak dobro, jer to ne osećaju prirodno… jer je to samo „maskenbal“ , koji zabavlja kratko, dok „čarolija“ kostima traje.

Sada se traže partneri za kratke sex igre… površne… i za taj adrenalin su spremni svi da glume .. ženska strana „ super sexy curu“  a muška „alfa-macho-„Zverke““.

Tu svi takvi kratko zabave svoju nesreću i popune tu prazninu svoje ličnosti, tačnije komplekse. A posle su još  tužniji i nesrećniji , jer „čarolija“ nestaje.

Kraj prvog dela. Nastavak objavljujemo sutra…

(Autor: Marija Aranđelović Rombis)

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here