Zlatne kacige za najbolje u Kruševcu

0

Odlukom žirija Međunarodnog festivala humora i satire, koji je zasedao u Krševcu, ,,Zlantu kacigu,, na 24. konkursu je osvojila karikatura Toše Borkovića iz Beograda. Druga nagrada za karikaturu pripala je Saši Dimitrijeviću iz Niša, a treća Chopreanu Kornel – Marin iz Rumunije.

Ovo najveće priznaje za pisanu formu dobila je priča ,,Bajka o caru i gostionicama’ ’autora Dragana Rakića Singera iz kruševačkog Konjuha. Zlatna kaciga za pesmu ,, Canibal ante portas,, pripala je Dušanu Pop Đurđevu iz Novog Sada.

Zlatna kaciga za aforizam ,,Čovek bez hrane može da preživi sedam dana, a narod godine,, autora Aleksandra Čotrića iz Beograda. Nagrada ,,Rade Brka’’za priču ,,Кulise’’ dobio je Mile Puškarić iz Zrenjanina.

U kategoriji mladih za karikaturu i strip prvu nagradu osvojila je Darija Timofejef iz Beograda, a za pisanu formu Matija Savić iz Niša. Druga nagrada pripala je Martini Momčilović iz OŠ „Jovan Kursula“ Varvarin, a treća Iliji Stojniću iz OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac.

Tema ovogodišnjeg konkursa bila je „Nacionalne kuhinje“, a za mlađe od 18. godina „Ljubav“. Sa svojim radovima učestvovao je 220 autora iz 40 zemalja, a primljeno je 348 karikatura, 38 priča, 46 pesama i 876 aforizama.

Mladi su poslali 352 karikature, 68 stripova, 42 priče i 100 pesama, rečeno je danas u Gradskoj upravi Kruševca.

Nagrade laureatima biće uručene na Dan šale 1. aprila.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime