Značke i zahvalnice vojnicima

1

Centar ministarstva odbrane Prokuplje organizovao je uručenje Znački i Zahvalnica otadžbine vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok. Značke i Zahvalnice otadžbine vojnicima su dodelili pukovnik Dragan Kotarlić i načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša  Vukadinović.

Podsećajući na istorijat Srpske vojske pukovnik Kotarlić je naglasio da je veza između srpskog naroda i vojske, kroz istoriju pa sve do danas predstavlja neraskidivu nit i spoj nacionalnog identiteta i državnog integriteta .

– Odbrana otadžbine je oduvek na ovim prostorima predstavljala svetu dužnost, pravo i čast. Naša zemlja, koja se nalazi u procesu reformi, pored drugih činilaca, treba da ima savremenu, snažnu i pouzdanu vojsku. Njen opstanak se mora braniiti i odbraniti. Zemlja se brani mudrušću, radom,kulturom, ali kad je potrebno i oružjem, rekao je Kotarlić .

Prema njegovim rečima najviše državno i vojno rukovodstvo opredeljeno je da razvija i unapređuje odbrambenu sposobnost zemlje, ne da bi ugrožavali bezbednost drugih zemalja u okruženju, već da bi odvratili potencijalnog agresora na našu zemlju.

Kotarlić je podvukao da su znanje i veštine koje su vojnici stekli tokom dobrovoljnog služenja vojnog roka od velikog značaja za operativne sposobnosti Vojske Srbije i ukupne odbrambene sposobnosti naše zemlje.

Svečanosti su prisustvovali načelnik Uprave za obaveze odbrane pukovnik Dragan Kotarlić, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković sa saradnicima, načelnik Topličkog upravnog okruga (TUO) Nebojša Vukadinović, predsednik Skupštine opštine Prokuplje Dejan Lazić , predstavnici Blaca i Kuršumlije kao i roditelji i rodbina nagrađenih vojnika.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime