ZNAMENITOSTI PROKUPLJA PREDSTAVILE NA UČITELJSKOM FAKULTETU U BEOGRADU

0

PROKUPLJE: Na 33. Saboru učitelja Republike Srbije predstavljene su znamenitosti Prokuplja, i to u vidu izložbe i prezentacije na kojoj su govorile učiteljica Jelena Babić i nastavnica istorija Ivana Radonjić iz OŠ “Milić Rakić Mirko”.

Cilj projekta “Znamenitosti moga mesta” bio je da se učenici izvojenog odeljenja iz Donjeg Kordinca upoznaju sa zmanenitostima Prokuplja. Tako su na početku školske godine krenuli u obilazak grada, a polazna tačka im je bio ulaz u Prokuplje iz pravca Niša.

– Kretali smo se duž glavne ulice i upoznavali prvo institucije, svratili u biblioteku i muzej, a nakon toga otišli do Spomen parka Gvozdenom puku. Učenici su fotovrafisali sve sto im je bilo zanimljivo. Nakon toga otišli smo na Hisar i tu nam se pridružila nastavnica Ivana Radonjić. Tokom narednog perioda istraživali smo o svemu i slikali slike znamenitosti na papirima oblika CD-a, da bi to, kasnije, iskoristili za izradu časovnika. Nakon časovnika izradili smo i mapu našeg grada, a kao jedan od produkata nastao je i film, za koji nam je Ivana pozajmila glas. – rekla je učitećica Babić.

Mapa, film i sav materijal predstavljen je u Beogradu na ovom republičkom stručnom skupu „Unapređivanje nastavne prakse kroz razmenu profesionalnih iskustava“. Učiteljica Babić i nastavnica Radonjić zadovoljne su što su na ovaj način mogle predstaviti školu i grad.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime