Zorana Mihajlović i Bratislav Gašić otvorili Bruski put

0

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar odbrane Bratislav Gašića danas su u Kruševcu otvorili Bruski put.

Odmah potom, oni su u pratnji gradonačelnika Kruševca Dragija Nestorovića i drugih zvaničnika grada pod Bagdalom obišli radove na postavljanju signalizacije i treptućih portala ispred Osnovne škole ,,Despot Stefan,, u Gornjem Stepošu.

Ministrima u Vladi Srbije kod Starog aerodroma, na početku Bruskog puta, priređen je doček, a potom su ministarka Zorana Mihajlović i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović simbolično presekli vrpcu prilaznog dela Bruskog puta na ulazu u Kruševac, na putnom pravcu od naselja Šumice do grada, dužine 1,8 kilometara .

Ova deonica puta, posle rekonstrukcije sada ima četiri trake , ukupne širine kolovoza sa razdelnim pojasom 24 metra. Urađen je i kolektor za sakupljanje atmosferskih voda kao i dva kružna toka.
put-otvaranje-1
Na svečanosti tim povodom ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je da je posle deset godina to prva investicija u putnu infrastrukturu u tom kraju čija je vrednost 200 miliona dinara.

Javno preduzeće Putevi Srbije će, dodala je, u ovoj godini uložiti više od šest miliona evra u puteve u lokalnim samoupravama i gradovima.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o “Moravskom koridoru” čija je izgradnja više puta najavljivana, Mihajlović je kazala da će se ta saobraćajnica raditi, da se razmatraju modeli finansiranja, te da će u narednih nekoliko meseci biti informacija o tom projektu.

– Budući da Srbija ima nekoliko važnih sporazuma sa nekoliko zemalja koje su zainteresovane da ulažu u Moravski koridor, on će se raditi. Prošla godina nije bila relevantna da pričamo o investicijama jer smo imali velike poplave i sve što se planiralo je pomereno za ovu godinu, kazala je ministarka.

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će narednih mesec dana biti intenzivirani razgovori o dolasku češke firme Tatra u kruševačko preduzeće “14.oktobar” i u pribojski FAP.

Gašić je istakao da postoji podrška premijera Srbije i Češke, Aleksandra Vučića i Bohuslava Sobotke, da se projekat sprovede do kraja. Gašić je podsetio da je Tatra jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju kamiona i teških vozila.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime