Apel: racionalno trošite vodu!

0

Vodosnabdevanje na području opštine Prokuplje odvija se uredno, kako na gradskom području, tako i u selima koja su priključena na magistralni cevovod „Bresnica“, prenosi Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje.

Ipak, iz Vodovoda apeluju da se voda racionalno troši. Zbog ekstremno visokih temperatura zabeležena je izuzetno velika potrošnja vode, zbog čega je bilo zastoja u vodosnabdevanju na području sela Mađare i Bresnica. Padom temperature smanjena je i potrošnja, ali je i dalje ona velika, kaže rukovodilac sektora vodosnabdevanja Radmila Perić.

– Apelujemo na potrošače da racionalno koriste vodu kako bi je svi imali za osnovne životne potrebe. U letnjem periodu su svi vodosistemi pušteni u rad, što znači da je dotok vode u cevovodu maksimalnih 140 litara u sekundi, dok je u zimskom periodu 110-120 litara u sekundi – rekla je Perić.

Voda na teritoriji opštine Prokuplje je bakteriološki i hemijski potpuno ispravna što potvrđuju svakodnevne analize koje se obavljaju u laboratoriji JKP „Hameum“. Kontrolu kvaliteta vode vrši i Institut za javno zdravlje Niš jednom nedeljno, čiji rezultati takođe potvrđuju da Prokupčani piju potpuno ispravnu vodu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime