Beogradski Sajam knjiga – ,,Pesnički juriš u slobodu”

0

Prigodnim kulturno-umetničkim programom pod nazivom „Pesnički juriš u slobodu – pesnici Kosova i Metohije svetim srpskim ratnicima“, Kulturni centar „Čukarica“ je i ove godine učestvovao na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju Republike Srbije. Programom je obeležena stogodišnjica proboja Solunskog fronta i odata počast svetim srpskim ratnicima koji su dali živote za slobodu srpskog naroda. „Našim ratnicima večeras se klanjamo pesmom, divljenjem, poštovanjem i nadom da njihov duh živi u nama i klija u našoj deci“ – rečeno je na početku programa.

Učestvovali su pesnici: Novica Sovrlić, Lela Marković, Ljubomir Vujović, Ljutomir Rundić, Dejan Lazarević,naša sugrađanka, pesnikinja Vesna Paunović-Đukić, Milutin Popadić sveštenik i glumac Miodrag Rakočević, direktor KC „Čukarica“.

Program, koji je vodila glumica Marija Masal, privukao je pažnju velikog broja posetilaca sajma, koji su se zadržavali na štandu želeći da čuju vrsne poete i dramske umetnike koji su govorili stihove naših poznatih pesnika.

Kancelarija za KiM je još jednom, organizovanjem ovakvih sadržaja, pokazala posetiocima ovog značajnog međunarodnog događaja i čitalačkoj publici u Srbiji da stvaraoci i kulturni poslanici sa Kosova i Metohije, iako su izolovani, ne posustaju već vredno rade na očuvanju kulturne baštine i svog identiteta.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here