Evo zašto treba da odaberete Kefaloniju za leto 2022.

0
kefalonija
Foto: Unsplash.com

Da li planirate letovanje? 

Ukoliko ste rešili da se 2022. godine zaputite u suncem okupanu Grčku, pravo je vreme da krenete sa planiranjem, odabirom datuma i idealnog aranžmana u skladu sa vašim potrebama. 

Ako ste ljubitelji čistog mora, prostranih plaža, nestvarne prirode i aktivnog odmora, onda je ostrvo Kefalonija za leto 2022. pravi izbor za vas. U narednim redovima sa vama ćemo podeliti korisne i zanimljive informacije i dati vam odgovor na pitanje – Zašto treba da odaberete Kefaloniju za letovanje. Nastavite sa čitanjem!

Plaže na Kefaloniji ostaviće vas bez daha

Plaže su jedan od glavnih, ako ne i glavni faktor prilikom odabira destinacije za letovanje. Ukoliko ste ljubitelji kristalno čistog mora, prostranih peščanih i kamenitih plaža okruženih rastinjem, onda je Kefalonija idealan izbor za vas. 

Plaža Mirtos (Myrtos)

Mirtos je jedna od najpoznatijih plaža na Kefaloniji i to ne bez razloga. Smeštena je na severnom delu Kefalonije, a na njenom obodu nalazi se atraktivna pećina, koja svake godine privlači brojne turiste. 

Prekrivena je belim kamenčićima koji moru daju specifičnu tirkiznu nijansu, a kristalno čista voda svakoga ko se u njoj okupa ostavlja bez daha!

Plaža Skala 

Skala je plaža prekrivena peskom zlatno žute boje i jedna od najdužih plaža na Kefaloniji, čak neverovatnih 5 km. Upravo zbog toga, kada ste na njoj, nikada nećete imati utisak da je gužva. 

Na ovoj prostranoj plaži očekuje vas veliki broj kafića i beach barova, a s obzirom na njenu prostranost, možete doneti i sopstveni peškir i suncobran i uživati u celodnevnom suncu ili prirodnoj hladovini koju prave borovi sa oboda plaže. 

Plaža Antisamos

Antisamos plaža između ostalog svoju popularnost stekla je zahvaljujući filmu “Mandolina kapetana Korelija”, koji se delom snimao upravo na ovoj atraktivnoj lokaciji. 

plaža-kefalonija

Nalazi se istočno od šarmantnog gradića Samos i jedna je od napopularnijih plaža na severoistočnoj obali Kefalonije. Smaragdno zelena boja mora, sitni šljunak i prirodno zelenilo čine je čestim izborom mnogih turista, te ako želite da izbegnete gužvu, ovde se zaputite u jutarnjim časovima. 

Izuzev nestvarne prirode koja je okružuje i čistog mora, još jedna stavka koja vas neće ostaviti ranodušnim jeste pogled sa ove plaže koji dopire do čuvenog ostrva Itake.

Plaža Makris Gialos

Na oko 3 km od prestonice Kefalonije, Argostolija, u okviru turističkog naselja Lasi, nalati se plaža Makris Gialos, duga čak 750 m. Okružuje je gusta borovina, te ovde uvek možete pronaći hladovinu. Na plaži je smešteno nekoliko barova, ležaljke, suncobrani kao i tereni za odbojku na pesku i centar za vodele sportove. 

Zbog izuzetno čiste vode i čitave okoline, gotovo svake godine ova plaža dobija plavu zastavu koja se dodeljuje plažama i marinama koje ispune rigorozne međunarodne standarde po čak 33 kriterijuma. 

Nadomak Makris Gialos plaže smeštena je manja plaža Platis Gialos, do koje se dolazi betonskom stazom koja ide preko stena. Ova plaža poznata je po netaknutoj lepoti i manjoj frekvenciji ljudi od susedne plaže. 

Nestvarne prirodne i kulturne atrakcije na Kefaloniji

Izuzev zelenila koje smo već pomenuli, a koje krasi čitavo ostrvo Kefalonija, tu su brojne prirodne atrakcije koje možete obići tokom letovanja i uživati u njihovim čarima. Ukoliko idete kolima, obavezno neke od njih dodajte na listu, a ako je vaš izbor turistička agencija, proverite koji izleti su u ponudi, te sa iskusnim vodičima obiđite prirodna blaga Kefalonije. 

Neke od neizostavnih stanica prilikom ovog letovanja su jezero Melisani, Drogarati pećina, ruševine grada Sami i veličanstvene vetrenjače.

Melisani jezero nalazi se nedaleko od plaže Mirtos i prema legendi ime je dobilo po nimfi Melisani. Voda u jezeru je mešavina morske vode i kišnice što doprinosi njenoj bistrini. Ulaz u pećinu se naplaćuje, a cena je oko 7 evra, što može varirati iz sezone u sezonu. 

Na Kefaloniji se takođe možete upustiti u avanturu krstarenja do Itake, Zakintosa, a za ljubitelje dobrog provoda, pravi izbor je žurka na odlično opremljenom kruzeru. 

Argostoli – moderna i bajkovita prestonica Kefalonije 

Glavni grad Kefalonije, Argostoli broji čak 10000 stanovnika, te možemo reći da obliluje sadržajem koji će zadovoljiti čak i najzahtevnije turiste. Prostrana šetališta koje krase palme, šarmantni trgovi i popločane uličice ispunjene ugostiteljskim objektima i radnjama, samo su deo lepota koje ovaj grad nudi. 

Za ljubitelje noćnog života, poseta Argostolija je pun pogodak, budući da se tokom sezone može naići na veliki broj taverna sa lokalnom muzikom u kojima možete uživati u ukusnoj hrani i osvežavajućem piću. 

Ljubitelji aktivnog odmora će uživati

Ako sebe smatrate avanturistom, sigurno smo da će Kefalonija odgovoriti na vaše zahteve. S obzirom na to da obiluje različitim sadržajima, prelepnim prirodnim draguljima i kulturnim nasleđem, koja god da su vaša interesovanja, ovde se nećete razočarati. 

Predlažemo vam da pre samog putovanja napravite listu lokaliteta koje želite da posetite, počevši od plaža, preko prirodnih atrakcija, pa sve do kulturnih bogatstava. 

Nadamo se da vam je naš tekst bio interesantan, a pre svega da ste se čitanjem upoznali sa nekim od prelepih atrakcija koje krase Kefaloniju, te da ste sada korak bliže organizovanju letovanju upravo na ovoj nestvarno lepoj destinaciji u Grčkoj

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime