Novo za ljubitelje lepe pisane reči

0

Od ponedeljka 23. aprila, na stranicama Top Novosti, svi ljubitelji lepe pisane reči svakog dana mogu da čitaju u rubrici “Književni kutak” poeziju, prozu, tematske tekstove iz književnosti…

Rubriku “Književni kutak” uređivaće pesnikinja Vesna Paunović Đukić koja će objavljivati najbolje radove autora kako iz Toplice, tako i iz okruženja.

– Ostati ravnodušan prema knjizi znači lakomisleno osiromašiti svoj život. Kao što se pronađe vreme da se nahrani telo, jednako bitno je nahraniti dušu. Nema boljeg načina već družiti se pored dobrih i pozitivnih ljudi, sa knjigom. Svim čitaocima Top novosti poželela bih srećan Svetski dan knjige, ali i Dan Vojske Srbije. Knjiga nas hrani, vojska nas brani. Jer čovek bez znanja je gladan, prost i siromašan. A zemlja bez snažne vojske je nezaštićena, takođe siromašna i lak plen svima. Čovek koji ne čita, ne može razumeti ni druge a ni sebe, kaže Paunovićeva.

Ona ističe da nada se da će svi oni koji vole književnost biti zadovoljni izabranim pesmama, proznim i tematskim radovima iz književnosti koji će biti objavljivani narednim danima i nedeljama na Top Novosti.

Inače, Vesna Paunović Đukić je do sada objavila tri zbirke pesama, član je Udruženja književnika Srbije, a prošle godine je na Drainčevim susretima u Prokuplju izabrana za najbolju pesnikinju u Toplici.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here