ODBORNICI SE ODREKLI DNEVNICA ZA NIKOLININO LEČENJE

0
sednica-skupštine-grada-prokuplja

PROKUPLJE: Odbornici Skupštine grada Prokuplja odrekli su se dnevnica sa današnjeg skupštinskog zasedanja kako bi pomogli lečenje svoje sugrađanke desetogodišnje Nikoline Josić.

Oni su potpisali izjavu da su saglasni da ovaj novac ode Nikolini, a predlog da se odreknu dnevnica, na samom početku sednice, odbornicima je uputio Dejan Lazić, predsednik Skupštine grada Prokuplja.

Dnevnice u iznosu od 2000 dinara odreklo se 38 odbornika, koliko ih je prisustvovalo na ovom zasedanju.

– To je iznos koji se inače oporezuje, a mi smo uputili zahtev Poreskoj upravi da ovog puta napravi izuzetak, jer je u humanitarne svrhe. – rekao je Predsednik Skupštine Dejan Lazić.

Ovo je još jedan u nizu humanitarni gest koji Prokupčani i njihova uprava čine da Nikolina ozdravi. Gradonačelnik Aleksandar Simonović je već najavio da će lokalna samouprava podržati Nikolinu.

Inače, na gradskom šetalištu i dalje stoji kutija za doniranje novca za Nikolinino lečenje koju su postavili navijači Topličanina.

Takođe, Film klub Prokuplje najavio je premijeru radne verzije dokumentarnog filma “Moja borba” o Nikolini Josić, i to u Prokuplju i Nišu sa humanitarnim karakterom prikupljanja novčanih sredstava za njeno izlečenje.

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti i uplatom na račun ili slanjem SMS-a 482 na broj 3030.

Na sednici izabrani novi funkcioneri

Inače, na ovom zasedanju usvojen je predlog Odluke o deobi nepokretnosti, u cilju uređenja suvlasničkih odnosa na parceli u Zmaj Jovinoj ulici u Prokuplju. Uz to je na funkciju vršioca dužnosti direktora JP za urbanizam i uređenje imenovan Milisav Brajković  dok je za vršioca dužnosti direktora JP Direkcija za izgradnju, urbanizam i stambene poslove izabran Zoran Radovanović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime