Prokupačke učiteljice među najboljim nastavnicima bivše Jugoslavije

1
učiteljice

PROKUPLJE: Prokupačke učiteljice Jelena Babić i Ljiljana Sokolović postale su članice Asocijacije najbolji nastavnici bivše Jugoslavije.

Pod sloganom „Nove ideje za novo vreme“ ovu asocijaciju su formirali visokokvalitetni obrazovni lideri sa namerom da okupe sve nastavnike entuzijaste iz svih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije. Ideja vodilja asocijacije jeste da se najbolji nastavnici sa ovih prostora motivišu i inspirišu da menjaju obrazovanje u ovom delu sveta.

Asocijaciju najboljih nastavnika osnovale su Željana Radojičić-Lukić iz Srbije i Vesela Bogdanovic iz Makedonije, finalistkinje Global Teacher Prize i učitelji-ambasadori Varkey fondacije sa područja EY YU.

– Biti u ovakvom društvu, raditi, stvarati, menjati iskustva i razmenjivati ideje čast je i privilegija. Članovi Asocijacije su ljudi koji su veliki entuzijazisti, koji izdižu profesiju nastavnika na viši nivo, koji se ističu i trude da u nastavni proces uvedu neke novine. Koleginici Ljiljani i meni je drago da smo deo nečeg velikog i lepog što tek raste. – rekla je učiteljica Jelena Babić, koja je član i inicijativnog odbora Asocijacije.

Ovo nije prvi put da učiteljice Babić i Sokolović sarađuju u velikim međunarodnim projektima. Radile su zajedno na projektima “Magična mreža prijateljstva” i Innovate your dreams 2019. Trenutno se pripremaju za Drugu konferenciju ANN_EX_YU, koja će se održati u Budvi krajem meseca maja. Kažu „Sličan se sličnom raduje“ i jedva čekaju da zajedno krenu u nove pohode.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime