Rezultati pesničkog konkursa

1

Tročlani stručni žiri doneo je odluku da se prva nagrada na „Nagradnom pesničkom konkursu“ u iznosu od 7.000 dinara dodeli Nikoli Milosavljeviću Meci iz Kuršumlije za pesmu „Čovečanstvo“. Stručni žiri je je drugu nagradu u iznosu od 5.000 dinara dodelio Milici Durlević iz Beograda za pesmu „Lipa stara“.

Odluku o dodeli prve dve nagrade jednoglasno je doneo tročlani stručni žiri u sastavu Vesna Paunović Đukić, Momčilo Nikolić i Radivoje Pantić. Svo troje članova žirija su književnici iz Kuršumlije.

Treću nagradu na ovom pesničkom konkursu, a na osnovu glasova čitalaca Top Novosti dobila je Ana Đorđević iz Niša za pesmu „Borba“ u iznosu od 3.000 dinara.

Stručni žiri takođe je doneo odluku da dodeli pohvalnice za autore sledećih pesama koje su objavljene na ovom konkursu: „Predugo”, autorke Maje Tonić iz Niša, „Snovi “, autorke Slađane Milutinović iz Kuršumlije, „Nebeski krst nad Patrijaršijom“, autorke Radice Gavrilović iz Kuršumlije, „Pesma“, autorke Milene Perić iz Prokuplja i „Planinska reka“, autorke Zorice Ivanović iz Prokuplja.

Svečana dodela nagrada, diploma i zahvalnica biće organizovana i nagrađenima svečano uručena do kraja marta meseca.

„Nagradni pesnički konkurs“ zajednički su organizovali Književni klub „Milutin Uskoković“ iz Kuršumlije i Top Novosti.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime