Smene, novi direktori i opstrukcija u Skupštini Kuršumlije

7

Današnja sednica SO Kuršumlija potrajala je do kasnih popodnevnih sati i na njoj su smenjeni i izabrani novi direktori javnih preduzeća. Kako zbog obimnog dnevnog reda, tako i zbog opstrukcije opozicionih odbornika, kuršumlijska Skupština se odužila kao nikada do sada.

Već na samom početku današnje sednice, opozicioni odbornici, Zvezdan Ristić, Slavko Ilić i Oliver Milisavljević smenjivali su se za skupštinskom govornicom tražeći da se uvrsti niz tačaka kao dopuna dnevnog reda, ali i da lokalna televizija snima zasedanje.

U međuvremenu, počela je realizacija sporazuma o podeli vlasti u opštini između naprednjaka i socijalista tako što je na današnjem zasedanju za zamenika predsednika Skupštine izabran Filip Filipović, a za člana Veća Rajko Nikolić iz SPS-a.

Nakon toga usvojen je rebalans budžeta za ovu godinu, pa su nakon toga usledile smene i imenovanja novih direktora javnih preduzeća u Kuršumliji.

Smenjen je dosadašnji vd direktora Preduzeća za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta, Goran Đorđević i na njegovo mesto je izabran Radoljub Stojčić. Istovremeno, smenjen je i vd direktor Turističke organizacije Ivan Kovačević i na njegovo mesto je za vršioca dužnosti izabrana Jasmina Savić.

Na ovoj sednici su za nove direktore javnih preduzeća i ustanova izabrani: Vojimir Čarapić za direktora JPKD”Toplica”, Dragan Simić na mesto direktora Ustanove za sport – Sportski centar Kuršumlija i Nevena Dragović za direktora Centra za socijalni rad.

Sednica je više puta prekidana i nastavljana, a odbornicima, Milisavljeviću i Ristiću predsednik Skupštine Dejan Lović izrekao je opomene zbog opstrukcije u radu lokalnog parlamenta, odnosno jer su uporno tažili da lokalna televizija snima i emituje snimak sa sednice, a u više navrata su odbijali da napuste skupštinsku govornicu.

Uprkos varnicama i na momente teških reči koje su izgovorene, sednica SO Kuršumlija završena je bez incidenata i ukupno su izglasane 32. tačke dnevnog reda.

Najnovije vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

7 KOMENTARA

  1. Данас сам видео да има наде. Браво опозицијо. Хвала што сте нам омогућили да користимо терен

  2. Коначно неко да проговори и натера власт да покаже своје право лице. Браво за опозиционе одборнике Оливера из Двери, Звездана из СРС и Болета из ГГ Гвоздени пук. Седницу сам гледао на интернету и један од одборника исправно каза: “РТК је заинтересована да снима свечану седницу, како поп сече колач, а није заинтересована да преноси заседања”. Уз то узимају наш новац из буџета.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime