Socijalisti ušli u vlast u Kuršumliji

11

Danas je potpisan je koalicioni sporazum između opštinskih odbora SNS i SPS o formiranju skupštinske vlasti u Opštini Kuršumlija i preuzimanju odgovornosti za vršenje vlasti u organima lokalne samouprave. Koalicioni sporazum su potpisali u ime OO SNS Kuršumlija, predsednik Radovan Raičević, u ime OO SPS Kuršumlija Milan Stepanović.

Koalicionim sporazumom utvrđeni su zajednički ciljevi i zadaci delovanja koalicije SNS-SPS za naredni period i to:

– Podizanje kvaliteta i kapaciteta rada lokalne samouprave, veća efikasnost opštinskih službi i potreba racionalizacije organa uprave, ustanova i javnih preduzeća.

– Donošenje supštinskih odluka i njihova stroga primena iz svih oblasti lokalne politike u cilju boljeg života svih građana, u smislu decentralizacije i depolitizacije zakonodavne vlasti.

– Stvaranje optimalnih uslova za privlačenje domaćih i stranih investicija potrebnih za bolji život svih građana opštine Kuršumlija.

– Nastavak realizacije započetih i budućih infrastrukturnih projekata od strateške važnosti za opštinu.

– Jačanje principa javnosti u radu lokalne samouprave i redovno informisanje građana o radu svih organa opštine, ustanova i javnih preduzeća.

Potipsivanju sporazuma prisustvovao je narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije i koordinator SPS za Toplički okrug, mr Dejan Radenković, predsednik SO Kuršumlija Dejan Lović, kao i predsednik okružnog odbora SPS, Dejan Ćurčić, kaže se između ostalog u zajedničkom saopštenju socijalista i naprednjaka.

– Kuršumlija spada u najnerazvijenije opstine u Srbiji, sa najvećom prosečnom starošću stanovništva, a izrazito snažne migracije su opustele većinu sela. Verujem da će koalicija dve najmoćnije partije udružiti sve progresivne snage i ideje u procesu revitalizacije ovoga kraja, ocenio je član predsedništva SPS-a Dejan Radenković.

Inače, naprednjaci i socijalisti u kuršumlijskoj skupštini imaju najveći broj odbornika pa je sada, ovim koalicinim sporazumom SPS ušao u opštinsku vlast koju su do sada držali naprednjaci sa natpolovičnom većinom.

Najnovije vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

 

11 KOMENTARA

    • Da si nam zdravo, Čelzi je nedavno preminuo, Buca Žunić već 40 godina nije u Kuršumliji, hvala bogu Čava je dobro io bavi se ženskim fudbalom.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime