Boban Stanković je Beogradski pobednik instrumentalista!

1
boban stanković
Foto: Boban Stanković, privatna arhiva

Na godišnjoj dodeli priznanja i nagrada „Beogradski pobednik”, koja je održana sinoć u svečanoj dvorani jednog hotela u Beogradu, prokupačkom harmonikašu Bobanu Stankoviću dodeljeno je priznanje instrumentalista 2019. godine.

Ova manifestacija ima tradiciju dugu šesnaest godina, te su i ove godine nagrađeni mnogi kulturni radnici, glumci, književnici, vokalni solisti, reditelji, a među njima i Stanković.

– Zaista se osećam kao pobednik i čast mi je što sam dobio priznanje, jer su  isto priznanje dobili i laureati: glumci Milan Lane Gutović, Rade Ćosić, vokalna solistkinja Radio Beograda i glumica Biljana Prokić, etno pojac Pavle Aksentijević, predsednik Opštine Topola Dragan Živanović, prof. dr Mileva Pavlović, književnica Božica Velousis. – rekao je Stanković za Top novosti.

Bobanu je kao umetničkom uredniku i umetniku u septembru dodeljena plaketa za očuvanje narodnog stvaralaštva na UKUS festu. Inače, ovo je za prokupačkog harmonikaša bila dobra godina, jer je stekao status istaknutog umetnika, dobio je Balkansku muzičku nagradu, kao i Oskara popularnosti u kategoriji “Virtuoz na harmonici”.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime