Bogat privredni i kulturni program za “Dane višnje”

0

“Dani višnje 2017” održaće se 30. juna u Prokuplju, a  12. Toplički sabor višnjara 1. i 2.jula u Velikoj Plani. Obe manifestacije organizuje Opština Prokuplje, koja najavljuje bogat kulturni i privredni program.

– Jedan od ciljeva ovih tradicionalnih privredno-kulturnih manifestacija je promocija prokupačke opštine, privrednih, turističkih i kulturnih potencijala, a posebno proizvodnja kvalitetne oblačinske višnje, rekao je predsednik Organizacionog odbora i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Ovogodišnju privredno-turističku manifestaciju obeležiće izložba gotovih proizvoda od višanja i drugih poljoprivrednih proizvoda, etno i domaće radinosti, prezentacija poljoprivrednih mašina i bogat kulturni program.

Na današnjem sastanku Organizacionog odbora dogovorene su i teme Naučnog skupa na kome će govoriti eminentni predavači sa Visoke poljoprivredno-prehrambene škole stukovnih studija kao i Poljoprivredno stručne službe Opštine Prokuplje.

Topličani će moći da saznaju nešto više o značaju i razvoju zadrugarstva i subvencijama namenjenim poljoprivrednicima. Pored ove, teme naučnog skupa biće i “Značaj i primena standarda u proizvodnji i preradi voća” i “Primena mehanizacije u proizvodnji višnje”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime