O Mariji Okičić, debitantkinji na sceni pozorišta “Hranislav Dragutinović”, govore svi Prokupčani koji su pogledali predstavu “Udovičko kolo”. U ulozi Stanke, verne saputnice Koste Vojinovića ona se ponovo ostvarila kao umetnica.

Neverovatnom dikcijom, a onda i izuzetnim glasom, Marija je osvojila prokupačku publiku. Tumačeći ulogu zaljubljene devojke koja verno prati vojvodu Vojinovića, obučena u mušku uniformu, Marija je prikazala neobičnu srpsku ženu s početka 20. veka.

– Prvi put sam na sceni i mogu da kažem da je scena adrenalin. Sigurno ću ponovo zaigrati u nekoj novoj ulozi, kaže Marija.

Foto: Dragi Stojković

Pogodilo se da je Marijina debitantska uloga emotivno zahtevna i iscrpljujuća. Jedna od onih koje publiku potresu do srži. Međutim, ona kao da nije svesna da je maestralno odigrala ovu rolu i zapanjila Prokupčane.

– Ta poslednja scena o kojoj svi pričaju i u kojoj sam zapevala nije potresna samo za publiku. Verujte, prošle nedelje smo se koleginica i ja rasplakale na sceni. Ne treba da vam pričam koliko su bile teške čitalačke probe i koliko nam je svima bilo teško da odigramo kako treba. Kao glumac najpre treba da dozvolite da vas potpuno obuzme osećanje koje treba da odigrate, a onda i da mu ne dozvolite da vas nadvlada na sceni, kaže Marija.

Iako je završila muzičku školu, Marija se ne bavi muzikom profesionalno. Nada se da će joj scena omogućiti da ostvari taj san.

U međuvremenu, u njenom umeću, kao i umeću njenih kolega, možete uživati ponovo 7. marta, kada će se davati još jedna repriza predstave “Udovičko kolo”. Iz Doma kulture podsećaju  da svoja mesta možete rezervisati pozivom na broj telefona 027 324 370.

Najnovije vesti iz Prokuplja pročitajte OVDE

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime