Prva nagrada za prokupačko pozorište u Sofiji

0
Foto: Dom kulture

Prva nagrada na Balkanskom festivalu kamernih pozorišnih formi u Sofiji  pripala je Amaterskom pozorištu “Hranislav Dragutinović” iz Prokuplja. Bugarska publika i stručni žiri ocenili su da je predstava “Da li je to bila ševa” najkvalitetnije pozorišno ostvarenje na ovogodišnjem festivalu.

Pored nagrade za najbolju predstavu, nagradu za sporednu ulogu dobio je Predrag Slavković za ulogu Šekspira. Predstavu “Da li je to bila ševa” po tekstu Efraima Kišona režirala je Tijana Petrović, koja kaže da je nagrada potvrda toga da su u ovom pozorištu svi kao porodica.

– Predstava “Da li je to bila ševa” je samo potvrdila ono što je počelo u “Iza kulisa”, a učvrstilo se u “Ana je čekala”, a to je činjenica da dobar tim postaje porodica i teži istom cilju. Naš cilj je da napravimo dobru predstavu u kojoj ćemo da uživamo, da se radujemo svakom igranju i da kod publike prepoznamo razumevanje onoga što im pričamo. Nagrada u Sofiji je potvdila to, ali i bez nje, mi smo baš posle tog nastupa znali da smo imali jedno iskreno igranje. I to nas je radovalo. Meni lično je posebno drago što je i u Ani i ovde nagrađena sporedna uloga, što pokazuje da je isitna ono što je već postala fraza u glumačkom svetu, a ja u nju ipak verujem, a to je da nema velikih i malih uloga i da bez sporednih likova nema priče i oni su “vezivno tkivo” organizma koji se zove predstava. Igramo i dalje. Dok ne dosadimo publici. Onda počinjemo nešto novo. I tako dok imamo podršku da trajemo. – rekla je rediteljka predstave Tijana Petrović.

U ovoj urnebesnoj komediji uloge tumače Ivica Ilić (Romeo), Tijana Petrović (Julija), Predrag Slavković (Šekspir), Dejan Jovičić (Lorenco), Anastasija Cvijanović (Lukrecija) i Jelena Lukić (Sufler).

Pročitajte kako je iz perspektive glumaca pripremana ova predstava.

Scenografiju za predstavu uradio je Milan Ilić Trša. Majstor svetla bio je Dragan Babić, Dragutin Đorđević i Srđan Baktijarević majstori tona, izbor muzike napravio je Dejan Jovičić, dok je kostimograf bila Zlatica Jovičić. Sjajna šminka je delo Danijele Stević. O tome kako su se pripremali šminka, kostim i scena čitajte OVDE.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime