Una: Prokupačko čudo od deteta

8

Kada je prvi put tražila od svoje majke da joj pusti ruski crtani film “Катя, Диана, Настя, Алиса”, niko iz okruženja Prokupčanke Une Milosavljević (3) nije mogao ni da nasluti kako će to uticati na nju. Imala je svega godinu i po dana i pored celodnevnog igranja, ona je oko sat vremena dnevno gledala svoje junakinje. 

Devojčica gleda crtani film, ništa neobično – sve dok ista ta devojčica ne progovori tečno ruski jezik! Majka male Une Snežana Milosavljević kaže da je sama tražila da gleda baš taj crtani film i da joj niko iz porodice i okruženja nije sugerisao.

– Una sada ima tri godine i tečno govori na ruskom. Nikakve veze sa Rusijom nemamo, niko od nas joj ništa nije pomagao, niti je podsticao da uči. Ona je jednostavno sama naučila jezik od tih malih Ruskinja koje stalno gleda. Svoju Nastju i Alisu gleda otprilike oko sat vremena dnevno i pola sata pred spavanje – kaže Snežana.

Uninom interesovanju za ruski jezik divi se cela njena porodica, a posebno su ponosni zbog toga što ljubav prema ruskom nije usporila razvoj maternjeg jezika.

– Una govori srpski kao mala ženica, čak i bolje od većine svojih vršnjaka. Svi se ponosimo njome – kaže njena mama.

Ova mala Prokupčanka jedna je od retkih koje pokazuju pozitivne efekte gledanja odgovarajućeg crtanog sadržaja za decu. Top novosti su istraživale koja je prava mera gledanja crtanih filmova, više o tome možete pročitati OVDE.

A kako to Una govori ruski i da li je njen nivo znanja viši od vašeg, proverite sami.

8 KOMENTARA

  1. NISAM ZA TO DA SE DECU OD MALENA BOMBARDUJEMO MOBILNIM I TV UREDJAJIMA.MOZAK NIJE ISPITANA STVAR. DETE NAUCILO RUSKI I KO ZNA KOJI MU JE DRUGI TALENAT ODUZET.FASCINATNO JESTE AL KOLIKO JE ZDRAVO TO CE DA SE VIDI ILI MOZDA NECE JER NIKAD NECEMO OTKRITI ZA STA JE MALA MOZDA BILA JOS SPOSOBNA.NEGO SMO JE STAVILI U VIRTUELNI SVET.MESTO DA RASTE UZ MAMU I TATU.

  2. Preslatka Una, pametna, talentovana. Pravi je maneken, pozira bolje od mnogih, tu se vidi i talenat za glumu, pretpostavljam i da lepo peva. Kako god svestrano dete. Želim joj srećno detinjstvo i da rastući sa njom napreduju i njeni talenti! Neka je srećna, zdrava, vesela 200godina!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime