Prokupačko pozorište ponovo na festivalu u Makedoniji

0
prokupačko pozorište
Tijana Petrović i Ivica Ilić kao Romeo i Julija u predstavi "Da li je to bila ševa", foto: Dom kulture Prokuplje

PROKUPLJE:  Amatersko pozorište Hranislav Dragutinović“ iz Prokuplja biće po drugi put učesnik Međunarodnog dramskog amaterskog festivala (DAF) u Kočanima u Severnoj Makedoniji. Nakon prošlogodišnjeg zapaženog nastupa i ove godine je amaterski ansambl prošao selekciju DAF-a.

Predstava „Da li je to bila ševa“, koju je po tekstu Efraima Kišona režirala Tijana Petrović, odabrana je u konkrenciji od 37 predstava prijavljenih organizatoru Festivala iz zemalja regiona. U takmičarski program ušlo je 18 predstava.

– Prošlogodišnje gostovanje našeg pozorišta sa predstavom “Ana je čekala” ostalo nam je u lepoj uspomeni. Daf je ozbiljan festival, sa stručnom selekcijom, žirijem, kvalitetnim pratećim programom i zaista dobrim takmičarskim predstavama odabranim da predstave inovativni pristup pozorištu. Tako i ne čudi naša prošlogodišnja nagrada za pozorišnu inovaciju. Nadali smo se učešću ove godine i rezultati selekcije još jedan su podsticaj da kao tim nastavimo da radimo ono što je velika ljubav svih nas. Da stvaramo novi svet na pozornici. – rekla je direktorka Doma kulture i rediteljka Tijana Petrović.

O kvalitetu i uspehu predstave “Da li je to bila ševa” potvrđuju mnoge reprize i gostovanja, pune pozorišne sale, ali i nagrade. Tako je prošlog meseca na Međunarodnom festivalu u Sofiji osvojila prvo mesto, a glumac Predrag Slavković nagradu za sporednu ulogu.

U ovoj urnebesnoj komediji uloge tumače Ivica Ilić (Romeo), Tijana Petrović (Julija), Predrag Slavković (Šekspir), Dejan Jovičić (Lorenco), Anastasija Cvijanović (Lukrecija) i Jelena Lukić (Sufler).

Scenografiju za predstavu uradio je Milan Ilić Trša. Majstor svetla bio je Dragan Babić, Dragutin Đorđević i Srđan Baktijarević majstori tona, izbor muzike napravio je Dejan Jovičić, dok je kostimograf bila Zlatica Jovičić. Sjajna šminka je delo Danijele Stević. O tome kako su se pripremali šminka, kostim i scena čitajte OVDE.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime